tirsdag 5. juli 2011

Glede

Foto: Herr Fryd

Kva gjer oss glad? Heldigvis er det MYKJE som gjer meg glad :) I dag har eg vore dristig og delt med mine nære og kjære at eg har begynt å blogga, og eg har fått så mange flotte tilbakemeldingar at i dag er eg kjempe glad!Foto: Herr Fryd

Når eg tenkte å skriva om glede i dag så tenkte eg på akkurat desse to bilda - dei er 7 år gamle, men eg synst dei er så herlige... Her har Erlend fått sin aller første Manchester United drakt - ser han glad ut, eller?

Herr Fryd blir glad når fotballen ruller rett vei, når Brann vinner og leder tabellen for eksempel ;) Eller når Manchester United vinner Premier League eller når han blir invitert på temafest og får kle seg  ut...


Foto: Herr Fryd kollega

Jacob blir glad når han får ha kompiser på overnatting og når han kan ta ein tur til byen med venner og spisa middag på Mc Donalds og gå på kino etterpå. Erlend blir glad når han skal på "Fiks Ferrige Ferie" og bli kjent med nye venner som han ikkje har møtt heilt enno. Eller når han får reisa på naustet til moffen og mormor.

Foto: Frøken Fryd


Pappa blir glad når han kan reisa på naustet og nyta livet, fiska ein stor, stygg steinbit som tisser på seg av rein irritasjon over å ha tapt kampen når han blir bløgga.


Foto: Frøken Fryd

Og så kan moffen være fornøyd med seg sjølv etterpå og nyta ei iskald øl eller eit godt glas rødvin medan han nyter utsikten frå naustet...

Foto: Frøken Fryd

Mamma blir glad når andre er glad, når andre har det godt og når ho får vera med barnebarna sine, som her når ho og Jacob (her 3 år, nok eit gaaahahahammalt bilde) sitter i teltet inne på rommet hans og leser bok.

Foto: Herr Fryd

Og no når eg har kobla meg til den eksterne harddisken og bladd igjennom mange gamle bilder, så kjenner eg jammen at eg blir skikkelig glad av det også. Sjå på nyfødt bilder av gutane, sjå kor glade dei to er i kvarandre - sjølv om det ikkje nett virker sånn no med ein på 12 og ein på 8, hehe... Gamle minner blir som nye osv. ;)

Gjekk berre på løye innom på Wikipedia og søkte på "glede", og fekk følgande forklaring: "Glede er en følelse som setter noen i en til­stand av lykke. Gleden er individuell. Hva som føles som glede for en person, føles ikke nødvendigvis som glede for andre personer."


Kva gjer deg glad??

2 kommentarer:

  1. Mye livsglede hos dere, det er tydelig! :) Jeg har også barn som er veldig glade generelt. De kan gråte hvis de ikke får viljen sin eller hvis de slår seg, men de er så å si aldri sure. Det er en velsignelse å være født med godt humør! "Lykken er å gjøre sine gleder enkle" er mitt livsmotto :) Da kan jeg alltid finne noe å glede meg over, selv på en grå hverdag :) Fortsatt fin tirsdag!

    SvarSlett
  2. Ja, godt humør er ei gåve :) Og eg må seia at eg liker veldig godt livsmottoet ditt!

    SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!