onsdag 24. august 2011

Boktips til verdas skjønnaste Anna-Malin, heilt enkelt :)





Gullfine Anna-Malin er blitt sjuk, og treng litt oppmuntring, eg tenkte som så at eit boktips eller to eller tre kunne være på sin plass når ein må halda senga ein periode...



Foto: henta hos krimklubben.no


Første tips ut er "Stormenes Tid" av Ken Follet, den er utgitt i to bind;
  • Katedralen
  • Sverdet og Korset

Dei er kjempe spennande, den typen bøker du (eller i alle fall eg) sluker! Me er i England på 1100-tallet. Landet er splitta av borgarkrig og plaga av svolt og religiøse motsetningar. Men ein praktfull katedral vert likevel bygd i Kingsbridge. Oppføringa av katedralen vert skjebnesvangert knytta til liva til dei som bur i området.



Foto: henta hos bokklubben.no


Når desse to bøkene er slukt så fortsett gjerne med "I all evighet" av samme forfattar.

Historia her finn stad 200 år seinare i året 1327. Me er i den engelske byen Kingsbridge to århundre etter at katedralen blei bygd i Stormenes tid. Det er natta til Allehelgensdag, og åtte år gamle Gwenda får ikkje sova. I morgon skal ho ut og stjela. Hun er dotter av ein mann som har fått ei hand hogd av fordi han vart tatt i å stjela. Han reknast verken som fullverdig mann eller arbeidskar, eig ingenting, og får berre tilfeldig sesongarbeid. Gwenda er eit av hans fem born som svelt. Den eldre bror hennar  har stått for stjelinga i det siste, men han er blitt for stor. Gwenda er liten og uskuldig. No er det hennas tur.



Foto: henta hos bokklubben.no


Og sidan eg er inne på Ken Follett allereie... "Kjempenes Fall"... Me følger fem familiar frå USA, Russland, Tyskland, England og Wales gjennom første verdenskrig og den russiske revolusjon. Første bind i ein trilogi om det 20. århundre, som kombinerar episk historiefortelling og klassisk spenning.

Åh - eg gleeeeeeeeder meg til den neste kjem ut.

Då, kjære Anna-Malin, håper eg at du vert snart frisk, og at du kanskje kan få tida til å gå ved å lesa litt? Og husk, du kan sikkert få din kjære mann til å skaffa lydbøker også :) Om du vert fanga i Ken Folletts univers - husk å sleng ut eit innlegg no og då ;) Me saknar deg, skjønt fine Emma er tidenes gjesteblogger!

God-bedring-klem frå Eli




2 kommentarer:

  1. Heisan! Så flott at du er slik en god bokmelder - jeg leser stort sett alltid bøker som andre varmt har anbefalt! TAKK for alltid hyggelige kommentarer hos meg! Det er deilig med en fridag - jeg har fast tirsdager og du har fri onsdager! Synd at du ikke fikk det flotte været jeg hadde i går!
    Kos deg :-) Heidi

    SvarSlett
  2. Herlig med bøker som fenger! Har lest litt av Ken Follett før og yndlingsboken min er Løvenes Kamp, har du lest den? Fikk meg til å få lyst å dra til Afghanistan! Men det var før det ble krig der igjen. "Langt inne i Afghanistans fjellverden ligger De fem løvers dal. Her har skikker og myter levd uforstyrret gjennom århundrene, helt til russernes invasjon. Hit kommer en fransk lege med sin gravide kone - idealistisk innstilt på å yte den lidende befolkningens hjelp. Men det viser seg snart at ikke alle setter kampen mot sykdom og nød høyest. Forræderi rammer fra det mest uventede hold og Afghanistans ville fjellverden blir skueplass for noen av de mest dramatiske og velregisserte scener Ken Follett noen gang har skrevet." God onsdagskveld :) Klemmer

    SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!