tirsdag 30. august 2011

Om klemming

Eg elsker å få klem! Ein god klem gjer så godt, og hjelper mot så mykje.  Eg er ein klemmar, eg kjem frå ein klemme familie og eg treng klemmar. Eg har brødre som berre gir dei beste klemmane, dei er så inderlige! Det som er så genialt med ein klem er at når du gir ein klem så får du alltid ein tilbake :)Ein klem kan tina ein frossen sjel, varme armar og eit godt kinn gir omsorg. Det kostar så lite og gir så mykje.Ein klem er god å gi vekk når du ikkje har ord. Når nokon sørger sårt, når ingen ord dekker det du vil seia - då kan ein varm og inderlig klem seia meir enn tusen ord. Då klemmer du medfølelse, trøst, gode tanker, gode energier...


Det fins mange slags klemmar. Raske ha-det klemmar, longe-gode-elske-klemmar, kose klemmar, baby klemmar, lengte klemmar, trøste klemmar, sørge klemmar, seiers klemmar, kompis klemmar. Det finst også avvisande klemmar, har du fått det? Dei er like gufne som slappe håndtrykk - sånne klemmar der "mot-klemmaren" står med stjerten ut og heile kropsspråket er stivt og kantete og avvisande. Du får ikkje varme armar og gode kinn, du får harde skuldre, albogar og håndflater som taler eit tydelig språk mot deg. Det er ein sårande klem. Dei treng eg ikkje, då tar eg heller eit slapt håndtrykk, eller eit nikk kanskje...No er ikkje eg slik som spring rundt og strør roseblad og klemmer alle eg ser altså. Men det er lite som slår ein god klem. Eg slår eit slag for varme klemmar!

Er du ein klemmar?Klem Eli ;)

7 kommentarer:

 1. Herlig innlegg, minna meg på kor viktig det er å gje ein klem no og då :) Eg er ikkje så veldig komfortabel med å gje klemmar til kven som helst, men dei som står meg nærmast får klemma støtt og stadig :)

  SvarSlett
 2. Takk for fine ord i bloggen min, nå koser jeg meg i sofakroken ja ;) Kjøpte siste nr av det svenske bladet Tove Hem & Trädgård i dag og der var det en fin artikkel fra huset til Anna-Malin med bloggen Helt enkelt hos mig :) Og ja, klemmer er herlig :) Ekstra herlig er det å se femåringen min som klemmer lillebroren sin, det ser nesten ut som hun skal knuse ham, er ganske intens, for å si det sånn :) Tough love, heter det kanskje, hehe. Klemmer!

  SvarSlett
 3. Så kjekt innlegg!! Du skriv så livligt og herligt!!
  Og tusen takk for like livlige kommentarer hos meg! Det varmer - som en god klem!! Jeg har blitt mye flinkere til å klemme etter at jeg selv fikk barn. Jeg har rett og slett behov for mer klemming! Jeg har også lært å klemme min egen mor etter at jeg fikk barn selv. Av en eller annen grunn var jeg ikke så vant med det hjemme da jeg voks opp, men behovet har utviklet seg de senere årene. Jeg tror rett og slett min mor også ser at en god klem gjør at vi nærmere oss hverandre på en veldig god måte! Det er aldri for sent å begynne!!
  Stor klem til deg - ha en flott kveld!! Heidi :)

  SvarSlett
 4. Herlig!!! Klem til deg for dette innlegget:)

  SvarSlett
 5. Jeg skulle gitt deg en HJERTELIG klem om jeg hadde hatt så fiiiine peacehjerter på skjenken min.... hi hi.. hvor har du kjøpt dem?

  Klem får du forresten uansett ;)
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 6. hihi ::) du skriver så godt Eli, måtte flire masse av din beskrivelse av avvisende klemmer...så sant så sant...skjønne Eli ***
  Varm Klem fra Sjveisjen ;)

  SvarSlett
 7. Kjempe bra innlegg Elimor, og eg veit at dine klemmar er ekta og gode :) ein god vennineklem til deg fra meg :) (Janne)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!