tirsdag 23. august 2011

Gje blod & Gje bort!

I går var eg i blodbanken og gav blod, det har eg gjort ei stund no. Kroppen min produserer jo nytt :) Gir du blod? Dersom du ikkje er giver enno, men er interessert eller nyskjerrig kan du gå inn her og finna meir informasjon.Det er stadig behov for fleire blodgiverar, du kan vera med på å redda liv :) Dei som kan ha behov for dråpane du gir vekk er til dømes fødande eller nyfødte, brannskadde og kreftsjuke (sjå meir her kvar blod frå blodbanken vert brukt). Dråpane dine vert ikkje tappa forgjeves. Og som ein liten bonus får du med deg ein liten ting når du går, desse flotte Mummi koppane for eksempel.
Det går omlag tre månader mellom kvar gong du vert kalla inn til "tapping", men aldri mindre enn 12 veker. Ein treng tid til å restituera seg, og lyt vera flink å ta jerntabelettane som vert utdelt for kvar gong.

Så håper eg at nokre av dåke vurderer dette :)

Eg samlar ikkje på desse Mummi koppane, men planlegger ein Gje Bort ved 5000 treff her inne. Ein av gevinstane vert Mummi koppen på biletet, ein annan er eit av desse. Følg med, følg med ;) i følge tempoet på tellaren så vert det snart og sjølvsagt annonserer eg det her på bloggen.


 Klem Eli8 kommentarer:

 1. Kjempeflott med slike innlegg! Me like! Det er utruleg viktig å bidra der ein kan. Ein såg jo spesielt behovet under terroren, så flott oppfordring. Eg elskar forresten både mummibøkene/tvserien - og koppane, og akkurat den der er min faste følgesvenn på jobb. Love it:-) Ha ein fin dag!

  -E

  SvarSlett
 2. Så bra du gir blod. Jeg blir så glad hver gang jeg hører at folk gir blod. Jeg kan dessverre ikke gi, men at andre gir blod har reddet meg. Takk for at du gir.

  Utrolig søt den mummikoppen. Legger deg til i leselista mi jeg. Fin blogg du har.

  Ha en fin ettermiddag/kveld

  SvarSlett
 3. Hei! En god gjerning å gi blod, kjenner flere som gjør det. Jeg visste faktisk at de fikk disse søte koppene :-) ikke dumt det!
  Er nok ikke blodgiver selv.... men du er god!
  Ha en fin kveld :-) Heidi

  SvarSlett
 4. Fin kopp, liker mummi, veldig fint å gi blod, det bør jeg og alle gjøre. Må sjekke ut mer.
  Jeg tar bestillinger ja, kjekt du spør :)

  SvarSlett
 5. Jeg er så jernfattig og ofte plaget med hodepine så jeg ble frarådet å gi blod, men det er en stund siden nå så kanskje man skulle prøve igjen :)

  Og finfin gi-bort du planlegger!
  Ha en finfin tirsdag :)

  Signe

  SvarSlett
 6. Flott innlegg!

  Morsomt at det fortsatt er blodbanker som bruker Moomin-koppene som gave. Akkurat den samme fikk jeg for ni år siden, av kjæresten min som hadde vært i blodbanken. Den ble starten på samlingen vår. *mimre*

  SvarSlett
 7. Så flott gjort av deg å gi blod. Jeg ville gjerne ha gitt blod jeg også men kan ikke på grunn av sykdommen min. Men det er utrolig viktig at noen gjør det. En flott oppfordring her hos deg i dag. Kjempe søt mummi kopp du fikk med deg også ;)

  Ha en flott kveld ;)

  SvarSlett
 8. Så flink du er! Datteren min måtte få blodoverføring etter fødselen og selvsagt er jeg veldig takknemlig til den som har "donert" det! Selv kan jeg ikke gi blod dessverre, er nærmest konstant jernfattig og har vært det i alle år. Ellers nydelig den Mummi-koppen, vil gjerne vinne den :) Eller de flotte armbåndene du lager! Klemmer

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!