onsdag 7. desember 2011

Walther & de...

Flittig fyr han der Walther... Han har bygd heile tre hus i mosen på lysfatet vårt, og jammen driv han ikkje og lagar mandlar også - eller i alle fall hiver dei i sjokoladen.Eg likar Walther eg, om han er blitt litt kommers så er ikkje det så nøye for meg, det er nokre år sidan han flytta inn hos oss og me er ikkje lei han enno. Så Walther han blir, både i hus- og sjokoladeform!


I går monterte Frøken Fryd tidenes skeivaste pepperkakehus. For første gong i historien vart huset montert på egen hånd (altså utan ekspertise hjelp frå Herr Fryd) og med knekk (smelta sukker). Det var ei utfordring, eg skal ikkje nekta for det.... Men huset står enno og eg lar meg ikkje knekka av kommentarar som: "var delene skeive, eller...?" Smågutane stod heldigvis klare med melisglasur, nonstop og zombie-seigisar for å dekka over mammo sine "shortcomings" som byggingeniør - og me eg er veldig fornøyde med reslutatet!


Pepperkakehuset er under invasjon av zombie-seigisar - men dei tullingane har jo ikkje fått med seg at det hverken er dører eller vindauger på huset - og skorsteinen er tett - haha! Suckers!!Som dåke ser så kryper jula fram i Fryd Huset, Frøken Fryd julifiserer litt etter litt og koser seg verre. Kurt'n og Kringkastingsorkesteret hyler og skriker i bakgrunnen og Frøken Fryd nynner skjærande falskt til, krøller tærne og smiler fjollete, for Frøken Fryd er ei skikkelig julejenta nemelig!

I kveld skal det bakast pepperkaker og Ikea har vore greie og laga deig til oss, no er det vel ikkje berre Frøken Fryd som er plaga med at pepperkakedeigen har ein tendens til å bli dyr - men det er kun fordi ting på Ikea lever sitt eget liv og smyg seg oppi den gule låneposen når Frøken Fryd ikkje følger med. At eg aldri lærer altså... Jammen godt eg ikkje hadde vogn!Måtte ta bilde av pusen i dag, og som ein kvar pus - som bur i interiørbloggar hus - så matchar han putene. Ellers hadde han sjølvsagt aldri fått sova i sofaen ;)
 

Pusen heiter Rooney, og han har jammen levd opp til namnet sitt! Me måtte rett og slett kastrera han, han berre sprang etter damene, men no går alt så mykje betre. Heldigvis er han veldig mykje finare enn namnebroren sin i UK...

Vel - med dette innlegget så tenkte eg å drista meg til å vera med i utfordringa til NIB, sånn i siste liten liksom.

Vil du sjå fleire innlegg med temaet "jul i vårt hus" så kan du klikka deg inn her og nyta synet.

Klem Eli

18 kommentarer:

 1. Hehe, pusen deres er en rundbrenner altså;) Liker også han Walther;)

  SvarSlett
 2. Så koselig kommentar, og takk det samme! Flott julehjem du også har :)
  Velkommen som følger, kjempe koselig!
  Ha en fin onsdagskveld! Klem Elisabeth Cesilie

  SvarSlett
 3. Så mange fine ting du har - pusen inkl! ;) Enig - meir good looking en namnebroren (ska jo lite til, men...)

  Elska den fine "moseballen" du har kreert rundt amaryllisane ♥

  Linaklem til Eli ♥

  SvarSlett
 4. Walther må vi ha -året rundt er han her i flertall og holder meg med selskap ;)
  Morsomte bidraget i NIB-utfordringen hi, hi.
  Lykke til.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 5. Jeg flirer så godt av deg Eli! Det pepperkakehuset skal du ikke le av, for ifjor da jeg skulle lage pepperkakehus, knuste jeg langveggene.. hahaha! Jeg er derfor imponert over at ditt har fire vegger!

  Fineste kveld til deg.
  Her er det kos i sofakroken, før kveldstur med Nalahunden :)
  Klem

  SvarSlett
 6. Du skriver hysterisk festlige (og koselige) innlegg for tiden =) Ler meg ihel!!!
  Walter er kongen! Ingen over-ingen ved siden

  SvarSlett
 7. Ja han walther er flinke, lige både huså og sjokoladen:).
  For en galskjønne puse, han passet fint inn med de fine putene:).
  Klem

  SvarSlett
 8. Herlig julestemning i stova di!!!
  Pepperkakehuset er jo flott det - akkurat slik skal det se ut!! Litt skakt med masse pynt!!
  Jeg elsker katter - ha ikke en selv - men er vant med puser hjemmefra!! De er SÅ gode å kose med - Rooney er jo nydelig!!
  Klem Heidi :)

  SvarSlett
 9. Enig! :) let it snow, let it snow, let it SNOW! ♥iflg yr.no er det ei kortvarig lukke, så det skal nytast! Faktisk skal eg og Pappa til hans fødeby Stavanger i helga! :) der har eg størsteparten av slekta. Håpar julegata innfrir, til trass for dystre vermeldingar...! ;)

  klem igjen - jaaa det er nesten helg! ♥

  SvarSlett
 10. Du skriver så herlig! Så koselig du/dere har pynta :) og kult peppekakehus med zombier og greier! Lykke til i konkurransen, jeg håper du vinner!

  God kveld og klem ti deg

  SvarSlett
 11. Hei du! Så flotte fat du har pynta:-) Walther pynter opp ved siden av adventstaken i det ene vinduet i Landhandleriet også. De er da dekorative selv om "onde tunger" vil ha det til at de er på "vei ut";-)
  I landhandleriet har det vært litt bloggpause de siste dagene. Litt tom for energi, men det sysles i kullissene...Fr Karlotte monterte også papperkakehus med knekk, på egenhånd i dag. Vi sparer pyntinga til lørdag. Må ha noe å gjøre mens Lokfører`n er forvist til rennoveringshelvete i 2 etg! Ellers begynner panikken å bre seg i dette hus, hvor mange dager er det igjen til jul og hvor mye oppussing er det mulig å gjøre på den tiden? Var så veldig lurt å vente hele høsten med å få ut den berømte finger`n! Nei, litt trøstespisinga av pepperkaker nå så skal Karlotte ta et basketak med noen pappesker i 2 etg. Fin kveld, fine frøken<3

  SvarSlett
 12. Herlig julestemning i ditt hus!! Lykke til i utfordringen :) Sjarmerende pepperkakehus med respekt for seg selv skal jo se litt hjemmlaget ut, les skeivt og skakt ;) Gleder meg ellers sånn til å se det nye spisebordet ditt, for nå har jeg begynt å fantasere om nytt spisemøblement... Fortsatt fiin torsdagskveld du frydefulle! :) Klemmer

  SvarSlett
 13. herlige Walther (selv om han er blitt megapoppis)
  Flink du er med disse lysfatene dine, tar du oppdrag?! (ikke flink selv!!)

  :)

  SvarSlett
 14. Kjempe søtt pepperkakehus :-) Walther finnes det i bøtte og spann her i huset også... Hus, engler, hjerter i flere varrianter og skål til nøtterne.
  Love it, og for meg så har han blitt en del av jula.

  Ønsker deg lykke til i utfordringen.

  Og helt til slutt og ikke minst tusen hjertlig takk for kos kommentar inne hos meg. Blir så glad når dere legger igjen spor etter dere, slik at eg kan finne veien til dere.

  Klæm Vibeke

  SvarSlett
 15. Så fint julepynta du har det eli! :) Koselig!
  Og pepperkakehuset hadde jo sin sjarm då ;) hihi!
  Ønsker deg ein fin fredag!
  Klem Helene

  SvarSlett
 16. her var det herlig julestemning..)) katta var jo også bare vakker..))


  Takk for at du ble med på vår utfordring . Du hadde ikke vinnerlykke denne gangen. Men nå er vi i gang med en ny utfordring om du har lyst til å prøve lykken igjen. Denne gangen er det interiør! Ha en fin helg :-))

  SvarSlett
 17. Hei :)
  Titter innom de fine bidragene til NIBs juleutfordring og sanker inspirasjon og julestemning.
  Kjempefint bidrag og flotte bilder du viser her!
  God helg :) Klem

  SvarSlett
 18. Så koselig innlegg:)
  Kjempe fint lysfat, nydelig katt og ikkje minst eit gøyt pepperkakehus.

  Ønsker deg ein fin kveld:)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!