søndag 4. desember 2011

Sweet Sunday

Sakte men sikkert sniker jula seg inn i Fryd heimen, vri hasselen har pynta seg som eit juletre, nett som Frøken Fryd når ho skal ut på dill - viktig å gjera det beste utav det tenker Frøken Fryd - og lesser på med smykker og ringer og øyredobber. Og som dåke ser så er ikkje vri hasselen vår det spor betre, man blir hva man omgås & de...I går måtte Frøken Fryd jobba overtid, men ho har knakande kjekke kollger, så det gjekk egentlig ganske greit. Me snopa, det var tross alt laurdag, og så kosa med oss med pizza til lunsj og prata skit. I går kveld var Frøken Fryd på oktoberfest i Desember, og det var kjempe kjekt! Me skulle kle oss ut, men sidan Frøken Fryd hverken har lederhosen eller dirndl så gjekk ho som den ølhunden ho er og hengte ein tom ølboks rundt halsen. Som sagt - Frøken Fryd pyntar seg som eit juletre!Lederhosen og dirndl funne på google.com
Dagen i dag har vore veldig grei, ølhund til tross, og me har vore i skogen på leiting etter mose. Heldigvis tok me berre den utan hundebæsj, ellers hadde det nok blitt dårlig julestemning i Fryd heimen...

No er to lysfat blitt julifisert med mose og kongler og lys med hampetau, og noko ekstra, slikt som kryp rundt når det vert godt og varmt i mosen. Men er ein utålmodig så er ein utålmodig!No er Alene Hjemme 1 og 2 komt fram i frå julestæsjet og Familien Fryd har ledd rått av dei teite bandittane og tøffe Kevin. Det er nemelig tradisjon.Fenalår står på menyen i dag, så i morgon vert det nok posar under augene til Frøken Fryd, men det er det faktisk verdt! Fenalår med poteter, flatbrød og rømme er nam nam!

Kva førjulstradisjonar har du?

Klem Eli

12 kommentarer:

 1. Hihihihihi :) Godaste Eli! ♥ Frk Lina var på rakadeis i går, som glitrande juletre ho og, så her er det posar, anger og smågodtpropping i bøtter og spann...! Det kjem ein dag i mårå. Heldigvis.

  min førjulstradisjon er mellom anna moseplukking og stæsjing - som deg! Og Alene Hjemme nr 1 +++ høyrer og med ;)

  klem til deg ♥

  SvarSlett
 2. Fenalår er nam! Vi har ikke startet på deilig julemiddager ennå, men tror snart vi må det, for jeg blir så fristet når jeg hører om hva godt mange av dere har til middag. Jeg gleder meg til torsdag, da har jeg planer om pinnekjøtt, mmm.
  Fint pyntet hos deg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 3. Så fine tradisjoner:)
  Eg har og "Home Alone" som must i jula, samt adventskalender, julekonsert i kyrkja, julemiddag med gode vener, og FRI:)

  God søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Så flott julepynta hasselen din er. Min hassel står på roterommet og venter på bedre tider, sønnen min kom med noen flotte kvister til meg som har fått pynta seg med engler.
  Vi har også sett på "Alene hjemme" 1 og 2 i helga, tradisjon her og. 3 og 4 må vi ta etterhvert. Ellers er "polarekspressen" en film vi må se hvert år.
  Vi har vært på førjulsfest med barnehagen i dag, det var siste gang det var tradisjon - siste året med barn i barnehagen.

  Ha en fin kveld!
  - AC

  SvarSlett
 5. Vrihassel er såååå stilig! Hadde en utenfor huset,men den klarte seg ikke særlig godt i den vinden vi har her opp..... Ha en deilig uke

  SvarSlett
 6. Så vakkert med de leirestjernene på trollhasselen! Høres ut som du har det ganske kjekt for tiden, jfr historien under her også ;) Home Alone vil for evig tid minne meg om da jeg var au pair i USA, gutten jeg passet var dobbeltgjengeren til Kevin og vi fikk stadig vekk kommentarer på det :) Prøver å skape gode førjulstradisjoner for mine to små "even as we speak", der baking nok er den viktigste som helt sikkert fortsetter ;) Ha en nydelig ny uke, du fineste frøken Fryd! ♥ Klemmer

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Synes busken din var vakkert pynta jeg;-)
  Kjenner igjen deete med utolmodig og ting som lever og kravler irundt. En får slå de flate etterhvert som de dukker opp!

  Poser under øya av fenalår? En problemstilling jeg ikke har tatt stilling til før...tørst skjønner jeg, men det er kanskje noe med saltinnholdet som lager slike kledelge poser også?! Det hørtes deilig ut iallefall!

  Vi har ikke feiret jul her nede siden vi fikk barn, men alltid reist hjem til Tr lag. Tenker det blir mange av de tradisjoner vi er vandt med, men det åpner jo for å skape sine helt egne i år som vi skal feire i Landhandleriet:-)

  Henting av juletre og baking er iallefall innført, så får vi se hva vi rekker etterhvert. Lokførern står på i 2 etg for å få ferdig noen rom til Trønderbataljonen kommer ned og det betyr vel at sparkleren og maleren (dvs Karlotte!) snart må rykke inn hun også - akkurat DET trenger ikke å bli noen juletradisjon!!!

  God uke frøken Fryd, klem og klem.

  SvarSlett
 9. TAKK! ♥ så fint - familie er ein god ting!

  Ønskjer det same for deg, Eli ♥

  SvarSlett
 10. Jeg flirer av deg altså, tenke seg til at du kledde deg ut som ølhund. hihi!

  Nydelige bilder i dag :)

  Fabelaktig start på uken, søte!
  Klem

  SvarSlett
 11. heheii,er det bare meg?!
  vi venter til jul med både fenalår og julemiddager!! der er jeg superstreng, for ellers blir det ikke jul på riktig vis:)

  (men har vurdert fenalår ca 1 uke før jul..og gå til innkjøp av to stk dette året, det er nemlig det beste vi vet her i huset!)
  flott pyntede vrihasselgreiner!
  Jeg holder på å henge opp en svær grein over spisebordet.. tror du det blir bra da?
  jaja,hohoho.

  :)

  SvarSlett
 12. Takk for de fiiine kommentarene Eli, du er så snill :)
  Må alltid se Alene hjemme før jul jeg og, kommer i skikkelig julestemning da. Og nå er det jo blitt vinter her også, det hjelpe jo på :)

  Finfin mandagskveld til deg!

  Klem fra Linnea

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!