torsdag 5. april 2012

Ingen er som far til Trygve...

Dette er ein historie som min kjære pappeluff fortalde meg no i påsken. Den handlar om ein liten gut, ein søndagsskulelærar som heiter Trygve og ein pappa. Og den er ikkje lang...

Ein søndag, la oss sei det var ein fin søndag, det var vår, varmt og graset vart grønt. Sola skein, tulipanane stod rake i hagen, fuglane kvitra og den litle guten kom heim frå søndagsskulen og hadde fått ei ny gullstjerne i boka si og stjerner i augene sine. Pappa'en til den litle guten lurte på kva dei hadde lært om i dag? Jo, seier guten, me har lært ein ny song. Kva for ein song er det då, lurte pappa'en på? Ja, no vart guten litt usikker, men han meinte at søndagsskulelæraren hadde lært dei ein song som heitte: "Ingen er som far til Trygve..."?

Hihihiiii - kva song trur du dette kan ha vore?
Jada, du har heilt rett, det er: "Ingen er så trygg for fare, som Guds vesle barneskare."

Gjekk du på søndagsskule? Det gjorde eg. Eg gjekk i kristelige barnehage også eg, og satt på fanget til farmor og fortrylla ho med mi barnerøyst og song av full hals: "Oppstått er Jesus,  HURRA, HURRA!! Han lever, han lever, han lever i dag! Han lever, han lever, han lever i dag!" Og farmor fekk tårer i augene og syntes at eg var heilt fantastisk... Dette har eg slutta med no. Men eg er fantastisk likevel.

Eg husker filttavlene, der søndagsskulelæraren klistra opp Jesusbarnet og Maria, gjerne eit esel og ein sau og fortalde oss bibel-historiar. Og at det som var aller aller mest stas var å få gullfiskar i garnet på søndagsskuleboka vår. Ein gullfisk for kvar gong me møtte opp. Og i barnehagen, der fekk me læra om ein jødisk prest som heitte Eli, og då måtte eg mobbast litt etterpå av dei store gutane i barnehagen. Og då måtte eg stikka ein ull-vott i auga på han som mobba meg. Og så måtte han grina litt. Og så måtte han læra seg at Eli mobber me ikkje utan at det vært konsekvensar av det.

Snipp - snapp - snute, så er historien ute :-)

11 kommentarer:

 1. Ingen er som far til Trygve! Den var utrolig bra! Jeg gikk også på søndagsskolen og syntes det var veldig stas. Og for en rikdom av Bibelhistorie vi fikk med oss der - og sanger! Flanellograf er forøvrig like populært blant barna i dag; det er jo noe helt annet enn tv og spill. Riktig god påske!

  SvarSlett
 2. Herlig fortelling :)))
  Gikk nok på søndagsskolen jeg også :)
  Fisker og stjerner i garnet var viktig å få med seg !!

  Ønsker deg en riktig god påske :)
  Klem Heidi

  SvarSlett
 3. Hehe.. nå måtte jeg le:)
  Jeg har også gått på søndagsskole. Må vel kanskje innrømme at en av grunner til at jeg gikk var å få fisker i garnet. Men husker godt filttavlen og figurene. Jomfrumaria hadde ikke vært så heldig når hun ble klippet ut, så hun manglet en arm og eselet hadde bare tre ben. Men var litt av sjarmen med det:)

  SvarSlett
 4. Du er så flink til å fortelle! Eneste minnet mitt fra søndagsskole, er da jeg som liten på ferie i Sunnhordland hos kusinene mine var med de en søndag. Husker at benkene var så harde og at vi fikk gullklistremerker ;) Men så var jeg mye med farmoren min og tante på Smiths Venners juletrefester og på sommertreff, så jeg har fått min del av religiøs input i oppveksten for å si det slik ;) God påske fine frydfrøken!! Klemmer

  SvarSlett
 5. PS: Du hadde helt rett mht pynten på cupcakesene, høy rasfare, hihi...

  SvarSlett
 6. Det er så herlig med historier hvor ungene "hører" noe helt annet!!
  Og selvfølgelig gikk jeg på søndagsskole...Min båt er så liten og havet så stort...
  Gode minner :)))
  Vi koser oss fortsatt i båten - god påske til deg hvor enn du er!!!
  klem Heidi :)

  SvarSlett
 7. Herlig fortelling:)gjekk på søndagskulen eg og,husker godt gullfiskene i garnet og flanellografen:)-som holder stand den dag i dag flanellografen og bra er jo da:)
  Ha ein fin kveld:)

  SvarSlett
 8. Hi, hi du altså...
  En herlig historie :)
  Gikk på søndagskolen jeg også, men ble kastet ut opp til flere ganger fordi jeg bråkte sånn!?! Å, eg så aldri snakke mye.... tji, hi.
  Takk for dine koselige hilsener inne hos meg :)
  Ønsker deg fine påskedager, med god mat (skjønner det er mye god mat å få der du er ;) og kos sammen med dine.
  Påskeklem May Helen

  SvarSlett
 9. Det gjorde eg og. Søndagsskule på tirsdager. Og seinare yngres på onsdager. Gullfisk i garnet var høgdepunktet. Seinare gjekk dei over til stjerner, det var kjedelig. Ha ein fin og laaang dag :-)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar Eli! Nå ble jeg skikkelig glad.

  Gulvet du ser er soveromsgulvet vårt. Syns det var så fint med skriften på.
  Du ser det litt bedre her:

  http://teresebfoto.com/2012/02/12/velkommen-inn-pa-vart-soverom/

  Høres ut som dere har en fortreffelig påske med naustferie og pinnekjøtt… nam!
  Her er det heimepåske, men kjenner det er litt godt det også.

  Nyt ferien:)
  Klem

  SvarSlett
 11. Søndagsskole her også :) Fisker i garnet var stas, men likte enda bedre stjerner jeg. Vi fikk sånne fine gullstjerner. (Nå har jeg stjerner på Becksøndergårdsjalet mitt ) :)
  Flannellografen var også fin. Den savner jeg faktisk litt nå som jeg er lærer. Synes påskefortellingen var så koselig på den grønne bakgrunnen :) Huff, høres ut som om jeg skal gå av med pensjon til sommeren......bra det er andre her som også har minner fra disse tider :)

  Håper du har en kjempefin påske Eli :)
  Klem fra Karen Elise.

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!