mandag 1. april 2013

Lukka er...

Eg fekk ein gong høyra at noko som er kjekt med Frøken Fryd bloggen er at eg ikkje skriv slike "lukka er..." innlegg, men altså, i dag kjem det eit!

Me har vore på Gran Canaria i påsken og gjett om me har kosa oss?!? Sol, sol, sol kvar dag. Varmt og deilig. Ingen plikter. Har ikkje laga eit einaste måltid utanom ein frukost og to... Resten har me spist ute. Så mykje har me lagt att av Euro at daglig leder på stamplassen (Giovanni) har invitert oss i bursdagsselskapet til kona i sommar, bassengfest og så grillings. Heilt sant... For me reiser nemelig tilbake i sommar. Jepp. Til samme staden. Samme hotell. Samme strand. Og det vert spist hovedsakelig på samme stamplassen.


Kjedelig sa du?

Ikkje for oss. For oss er dette lukka. Fri staden. Ferien med stor F. Avslappings. Nytings. Solings. Badings. Sjølvsagt kjem me med tid og stunder til å utforska nye stader, strender, byar og potensielle nye stamplassar. Men no, no nyt me tryggleiken med å veta kva me går til og kva me får. Ungane er kjende med staden, me har vore der fire gongar til no. Lillebror Fryd skal gifta seg med dattera til Giovanni og det er like stor stas å sjå smilet hans kvar gong når me er attende. Han fekk den beste klemmen av Lillebror Fryd då me reiste på laurdag, ein slik tillitsklem som born gir til dei som dei er glade i. Lillebror Fryd lente seg inntil med kinnet og klemte godt med begge armane, Frøken Fryd fekk klump i halsen og tårer bak solbrillene. Muligens hadde det også noko med at Frøken Fryd slett ikkje ville at ferien skulle vera over for denne gong. Men slik var det altså.

Heldigvis så har me fått to flotte påskedagar heime på terrassen også før me no skal til med kvardag igjen. Men me har så mykje kjekt å sjå fram til, alle fire, og det er så godt å tenka på. Det å gleda seg til noko er mest over halve moroa for min del. No er det vår, krokusane blømer i beddet, fuglane syng. Det er lyst lengre, og lysare skal det bli, og varmare... Mai er reine festen når det gjeld fri-dagar. Så kvardag; bring it on. Eg er klar... trur eg...

11 kommentarer:

 1. Jeg kjente jeg ble litt rørt jeg også over klemmen, det er kjekt med gode vennskap.
  Ta vare på alle de lykkelige minnene, de er gull vert. Ønsker deg en fin ny uke.

  Varm klem fra Annfrid

  SvarSlett
 2. Så herlig...
  Vi skal dit i juli, gleder oss masse!
  Ha en fin kveld..
  Klem

  SvarSlett
 3. Så herlig lesing Eli,fantastisk å kunne fortelle om flotte ting og det har ein lov til for slike turer lever ein lenge på:))herlig med ekte lykke veit du:)
  Synest at ting ikkje er så kjekkt for tida på mange måter men du fekk meg til å smile når eg leste dette,ta vare på minnene!

  God klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. det er alltid så herlig å lese dine innlegg fordi jeg vet at jeg alltid blir sittende med ett smil rundt munnen :-)høres ut som om dere har hatt en superfin ferie.

  SvarSlett
 5. Dette var fabelaktig!
  Såå koselig lesning :)

  klem

  SvarSlett
 6. Å hjelpes so herleg!!!!!
  Hjartebollar vert lett til slik

  SvarSlett
 7. Knegg knegg! skjønna godt at du e uuuuusikker på om du e klar førr hverdagen igjen!! Men regna me at du fiksa den biffen greit :-) Påskegodtsjefen våkna VIRKELIG til live i påska, -vi har feriert hos svigers og for å døyve det verste pæset så inntok æ litervis og kilovis med godteriiiiii og pepsimaxiiiiii.....! Det va en virkelig god ide der og da......-akkurat nu: not so much! Spinningtimen i dag va et sant helvette!
  Fin uke til dæ! :-))

  SvarSlett
 8. Så deilig Eli!! Eg er så enig i at det å gle seg er mykje av moroa, eg brukar å dele ei reise opp i tre: det å gle seg, det å oppleva og det å ha gode minner å leva på lenge etterpå. Å reise gir nye impulsar, så er det så godt å komma heim igjen etterpå. Ein ser på kvardagen med litt andre auger etterpå (heilt til ein må ut på tur igjen...!). Dagane framover er jo bare sol og fint, nå blir det lysare og lysare og bare DET er jo nok til å bli glad av ♥ klem til deg, Kjersti

  SvarSlett
 9. Det høres ut som dere har hatt en aldeles perfekt ferie! Og så rørende at kontakten blir så god mellom liten og stor. Bra dere skal tilbake og feire bursdag og bade senere i år:-):-)
  Og et "lykka er.."-innlegg her og der er bare supert:-)

  Ønsker deg en strålende tirsdag!

  Klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 10. Så deilig dere må ha hatt det :o) Koselig å lese om ditt lykke innlegg :o) Ha en herlig tirsdag! Klem fra Nina

  SvarSlett
 11. Høres herlig ut!
  Me reiser også til samme plassen, bur på den samme plassen og et på den samme plassen i de fleste ferier. Men så er det jo også veldig godt å komme heim til mor og far for litt omsorg ;) Her har det altså vært romsdalsferie i påska, tipper det var noe kaldere enn Gran Canaria..

  Skulle svare deg i går, men ble sittende og lese på bloggen din i stedet. Har ikke vært så flink til å besøke blogger den siste tida, så jeg hadde visst litt å ta igjen. Du skriver så godt og ærlig om så mange tema!
  Men, ja - du kan bestille et slikt lappeteppe om du vil. Send meg en melding du!

  :)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!