fredag 22. mars 2013

Ansvar i heimen

Bildet fant eg hjå Designspirit trur det er Kähler sitt designI dei fleste småbarnsfamiliar kan morgonstund ha andre ting i munn enn gull...
Hjå Familien Fryd har Storebror og Lillebror Fryd ansvar.
Dei har ansvar for eigen frukost og niste!
Yep! Det er heilt sant...
Og nettopp difor har morgonstund gull i munn!
I mange år har Mamma Fryd dirigert morgonskuta, prøvd og feila, hissa seg opp, vore diplomat, rosa og risa, tilrettelagt, gitt ein og ein beskjed om gongen i håp om at i alle fall det gjekk inn. Det var ampert, ukoselig og ein dårlig start for alle. Så vart ansvaret gitt over til Storebror og Lillebror Fryd.

Det går kjempe bra. Faktisk!
Dei vert vekt og klappa og kost med, det vert visuelt bekrefta at dei står opp, det vert sendt gode ønsker om ein fin skuledag og så... så går Frøken Fryd på jobb. Og Storebror og Lillebror Fryd har overtatt ansvaret. Storebror Fryd er ingen frukost gut. Ingen niste gut heller. No ligg i alle fall ikkje nista og mygler i sekken... for den vert ikkje smurt. Ja, eg veit. Det er ikkje bra! Han kan kjøpa lunsj på Bydelshuset, og ein del av lommepengane vert nok lagt att der. Det manglar ikkje på alternativ og utvalg i heimen. Me har  prøvd det meste. Lillebror Fryd er frukost gut. Og niste gut! Han gomler i seg kneip med flykrasj, Storebror Fryd synest det stinker. Lillebror Fryd nyter og kattane snuser og snuser.

Så ein morgon fekk Frøken Fryd ein krass melding i frå Lillebror Fryd. Det var observert at nabogutten såg på barnetv før skulen. Og Frøken Fryd vart stilt til veggs med spørsmålet; "og vett du ka' morå hans gjør mens han ser på barnetv?!? Hæ?!? Hu SMØRRE NISTÅ hans!!!"

In my face...

No treng hverken Lillebror eller Storebror Fryd å bekymra seg over smøring av niste, for no har me tatt påskeferie heile gjengen. I 10 deilige dagar skal Familien Fryd vera i lag, ha fri og berre kosa oss i saman.

Kva skal du finna på i påsken?

Uansett kva planar du har, gooooooood påske!!


 

8 kommentarer:

 1. Ha, ha ja skulle bodd på landet uten naboer... ;)
  Her smøres alle matpakker kvelden før. Ikke alltid fryd og gammen for det, for vi kan jo ha bommet på pålegg-sort!
  NYT påsken sammen. Og la nistepakken på tur inneholde appelsiner og kvikklunsj ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 2. Hehe, ja, det kommer fram for en dag.. :) Her slipper vi smøre matpakke, i alle fall enda over et år. Godt, for jeg hører mange synes det er pes. Ønsker dere ei flott påske! Her begynte vi med bålkos i hagen...og med sju uker gammel baby tviler jeg på at vi avanserer så veldig.. ;)

  SvarSlett
 3. Hahaha, kos dere og god påske:)
  Nydelige oppbevaringsbokser/bord du viser bilde av.
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 4. He, he :o) Kjenner igjen dette ja, vi har smurt matpakker til 4 unger i årevis, men type brød og pålegg må være bestemt kvelden i forveien ellers må de gjøre det selv ;o)Forøvrig er de bordene du viser knallfine, en av mine favoritter :o) Ha en strålende kveld! Klem fra Nina

  SvarSlett
 5. Way to go mama fryd!! Ungene liker det kanskje ikke her og nå at de får ansvar, men jammen har de godt av det! Kjenner meg såå igjen i det med stressende morgener! Vi har jo to som dessverre er litt for små ennå til å få særlig mye ansvar, dvs jeg prøver med storesøster, men det blir dessverre mye utrivelig masing. Så godt å endelig få en lengre pause fra hverdagens mas og kav i påsken. Have a good one! Vi koser oss i Miami :) Klem

  SvarSlett
 6. Hehehe.. Ja, det er noe styr med disse nistepakkene!
  Kos deg med familien og riktig god påske :)
  Klem Milla

  SvarSlett
 7. Hei søte du *smiler*

  Da fikk jeg endelig tid til å besøke deg, takk for alle fine ord du legger igjen hos meg *glad*

  ler så jeg griner av innlegget her! Søteste lillefryden!

  Starten av påsken tilbrakte vi på Trysil, nå skal dagene nytes hjemme *deilig*.

  Håper du koser deg og har en finfin påske!
  klemklem

  SvarSlett
 8. heh - var vel ikke så lett å parere den kommentaren der! :)
  men jeg er enig med deg: unger har godt av å ta ansvar og føle mestring ved å være selvhjulpne. andre sida av det er at de lærer at foreldre er noe annet en "tjenere"

  lykke til med fortsettelsen
  og fortsatt riktig god påske til deg

  klem fra
  Åpent^hus

  ps - kahler-borda er sååå fine. står på ønskelista mi!!
  ps2 - påskelotteri inne hos meg :)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!