søndag 17. mars 2013

Venner...

... er den familien som me velger sjølv. Det har ei veldig klok dame sagt til meg ein gong.
Så denne helga har Lillebror Fryd vore på overnattingsbesøk hjå den andre familien sin.
Han nyter når han får vera der, og det var tydelig å sjå når eg henta han i dag at han hadde hatt det heilt tipp topp. Slik som alltid når han er der.Mamma'en i denne familien er ei veldig god venninne av Frøken Fryd og er ei av dei tapraste tapre, og sterkaste sterke! Ja, ho er nok ei av dei klokaste kloke også, og finaste fine. Ho er liksom litt reservemamma for Lillebror Fryd, som kjærlig pakkar dyna rundt han når han skal sova, og lytter til alt han vil fortelja, som flirer litt inni seg når Lillebror Fryd utbryter at "åh, så herlig det er å få komma å vera her hjå dykk igjen!". Men som også kan setta grenser når det er nødvendig.

Så heldige me er, som har så gode venner rundt oss. Alle så spesielle og fine på sin måte. Når eg klemmer Lillebror Fryd no, så dufter han av reservemamma sitt hus, og då kjenner Frøken Fryd at ho blir rolig og harmonisk inni seg. Og så seier Frøken Fryd til Lillebror at han dufter av reservemamma, han snuser på seg sjølv og seier at han synest at det dufter av bestekompisen. Då måtte Frøken Fryd smila litt. Samme duft, ulike referanser. Nett som det skal vera.

Nokon mennesker er som klipper for dei rundt seg, slik er reservemamma. Ho verker til å ha ei utømmelig kjelde av kjærleik og omsorg for dei rundt seg, ein vilje av stål og eit hjerte som har plass til uendelig mange. Heldig er den som vert favna av hennar omsorg. Det er ikkje alltid ein klarar å setta ord på den kjærleiken ein føler for andre, den følelsen av trygghet og ro som ein får av å vera omslutta av deira energi. Men om reservemamma les dette innlegget så er dette eit forsøk på å setta ord på kor enormt betydningsfull ho er for Frøken Fryd. At det å få vera venn med reservemamma gir enormt mykje, så mykje at ein ikkje klarer heilt å setta ord på det - berre veit at det føles godt og trygt. At Frøken Fryd blir stolt av å blir rekna med, inkludert i denne rausheten. Ja, no skal eg stoppa før dette vert uspiselig.No skal Familien Fryd pakka på seg ull og bli med Storebror Fryd på fotballkamp. Det er fint ute, men bles stikker og strå. Blir nok herlig friskt!

Bileta i dag er frå Ølen Møbel, bileter som Frøken Fryd knipsa på eit bloggtreff i april i fjor.

Ha ein fin søndag ettermiddag då, folkens!21 kommentarer:

 1. Så heldig du er som har slike gode venner.

  SvarSlett
 2. Blir varm i hjertet av å lese slikt.
  Heldige de er! <3

  Nydelege bilder frå ein nydeleg butikk...

  Kos dokke på kamp!

  klem,
  e :)

  SvarSlett
 3. Så koselig innlegg ♥
  Heldige er dere, som har slike gode mennesker i livet:)

  Og jeg eeeelsker bildene, elsker den butikken, og skulle ønske den var HER:)

  Heia på kamp!

  SvarSlett
 4. Du skriver så godt!
  Det er helt sant som du sier: venner er familie!
  og også omvendt...vi har hatt besøk av familie i dag, og det er godt å være sammen og kjenne at vi også er venner!
  Fine bilder også:)
  fin søndagskveld!
  klem nina

  SvarSlett
 5. Fantastisk varmt innlegg :) Så godt å ha sånne mennesker rundt seg - da er dere heldige!
  Ha en fin søndagskveld :)
  Ingrid

  SvarSlett
 6. Så nydelig innlegg Eli,fantastisk med slike gode venner:))
  Den mellomste her har me det litt artig med for når ho drar til venninna si så er det hennes andre hjem,herlig og for dei gjere det ingen ting om ho er der,ho er som ein i familien og sånt sett er ho det siden mora er tremenningen min:))

  Du skriver alltid så flott:)
  God klem fra Lillian

  SvarSlett
 7. Gikk litt fort i svingene her, jeg deler dette på fb siden til bloggen min, for jeg syns det var så fint skrevet! Klem Cecilie

  SvarSlett
 8. Herlig <3 Gode venner ER jo den familien vi selv velger - og jeg har i såfall en flott familie - både biologisk og selvvalgt! :) Herlig hyllest du kommer med til reservemamman her. Og herlig å høre om gutten din som koser seg på overnatt og føler seg tydligvis godt hjemme. Fint når det er sånn, da! :)

  Jeg ble så gla for siste kommentar hos meg, du er så skjønn, så engjasjert og morsom, jeg tror alltid jeg må trekke på smilebåndet når jeg leser innlegg og kommentarer. Du er skjønn du. Jeg håper du har gode dager og at kommende uke blir bra :) mange klemmer herfra

  SvarSlett
 9. Så fint skrive, Eli! ♥ du er fantastisk når det kjem til å ordgi kjensler! Eg har ei tåra i augekroken :)

  Linaklem

  SvarSlett
 10. Så flott innlegg!
  Det er viktig å sette pris på dei gode vennene sine og vite kor heldig ein er ☺
  Håpar det vart ein god kamp!
  Klem til deg Eli ♥

  SvarSlett
 11. Dæven døtte! si no je berre :) Utrolig flott skrevet :) Sitt her med tåra i øyan, og godfrysninge på ryggen. <3 <3 <3

  TanteLene-klem

  SvarSlett
 12. Nydelig! De er også heldig for å ha deg som setter så stor pris på det de gjøre. Jeg har ikke familie min her i Norge og er heldig for å ha slike venner som har blir mine hjerte søsken.

  Klem,
  vicky

  SvarSlett
 13. Eli, du er så god, og skriver så fantastisk! Slike venner er gull verd:)
  Ønsker deg en fantastisk uke!
  Goe knib fra Tone

  SvarSlett
 14. DU er heldig som har slike venner rundt deg,og du er utrolig flink til å skrive.Like kjekt å komme på besøk å lese og se bildene dine hver gang.ta vare på deg selv,og må du få en finfin mandag,klem hege

  SvarSlett
 15. Vakkert! Du greide å sette ord på noe som jeg ikke har klart.
  Heldig er du som har ei slik venninne. Heldig er venninna di som har deg.

  Alltid like hyggelig å titte innom deg. Forlater deg alltid med et smil... ;)

  Ønsker deg en finfin dag!

  SvarSlett
 16. Så flott skrevet! Jeg er sikker på at den fine venninna di synes du er minst like fin:-) Heldige er dere som har hverandre. Det beste som finnes er gode venner. Jeg har snakket i over en time med min bestevenninne på østlandet i dag og føler meg både tom og glad etter en sånn samtale. Tomt fordi hun er langt unna, glad fordi jeg faktisk har henne.

  Ha en strålende kveld, og tusen takk for fine ord inne hos meg:-)

  Klemmer til deg

  SvarSlett
 17. Du Eli, du e ei arti jente! Mtp kommentaren du la igjen inne hos mæ -så holdt æ på å dett av stolen av latter da du beskreiv farga på interiørstilen din! En herlig sober kulør!!! Fortsatt knall dag til dæ!! :-))

  SvarSlett
 18. nydelig skrevet, gode venner er dyrebare og som du sier familie man velger selv. Du er heldig som har ei så fiin venninne og hun er virkelig heldig som har ei som deg ♥ klem Helen

  SvarSlett
 19. så utrolig koselig skrevet - du er flink.
  og heldig som har slike mennesker rundt deg, ja.
  tipper de her litt heldige de også, som har deg i nærheten ;)

  klem
  Åpent^hus

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!