onsdag 18. juli 2012

Om leikingI dag har visst bileta absolutt ingenting med teksten å gjera, men me kan jo leika at dei har det... Eg las nemelig følgande sitat i frå ei meget klok og kreativ flott dama, sjølvaste Astrid Lindgren:


Jeg skulle ønske dagens barn
lekte mer enn de gjør
For den som leker som liten
får en rikdom inni seg
som man kan øse av hele livet
Man bygger opp en varm, hyggelig
verden inni seg
En verden som gir styrke om livet blir vanskelig
Et sted man kan ty til i motgang og sorg

Eg huskar enno Barna i Bakkebygrenda, Madicken, Pippi, Ronja Røverdatter, Emil i Lønneberget... Det var jo så mange herlige eventyr! Og den tv serien om Madicken og Lisabeth - nydelige kjolar, langt krøllete hår, eg var jo heilt bergtatt... Kunne satt meg ned og sett den om igjen og om igjen trur eg :-)

Heldigvis føler eg at mine born, no minstemann da, er flinke og har vore flinke å leika seg. Eldstemann var flink han også, når han var mindre, no er det helst Playstation og pc som gjeld når han ikkje spelar fotball eller heng med kompisane sine. Eg må innrømma at eg snik leika med Barbie dukker til eg var 13 år, hehe, med LÅST dør, skulle søren meg ikkje bli tatt på fersken med slike barnestreker. Og så plutselig så var eg ferdig med det...Det er artig å observera borna når dei leiker, kor kreative og oppslukte dei er i leiken sin. Og eg finn små lego mannar overalt, inni lyslykter, under duken, bak puter og oppi blomsterpottene. Og mamma mi har lært meg at leiker er ikkje rot, hehe, så då får han vel lov å spre lego'ane litt då - men ikkje hemningslaust. Og han må rydda etter seg, av og til :-)
Er du leiken?
10 kommentarer:

 1. Lek er moro :) Jobber i barnehage så er naturligvis veldig opptatt av lek. Barns viktigste utviklingsarena!

  Noen københavnanbefalinger:
  Kjøpesenteret Magasin - ligger ved Nyhavn (kongens nytorv tror jeg det heter). Ta rulletrappene opp til 3 etasje - boligetasjen :) Masse kjekt, merker som HK Living, House Doctor, Kahler, Bloomingville osv.

  Hay butikken i strædet bør oppleves :)
  Girlie Hurley i Istedgade
  Retro Villa - husker ikke adresse
  Notre Dame, i nærheten av Strøget
  og selvfølgelig Ilums
  +++
  bare å google interiørbutikker så finner du masse!
  ENJOY!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk for gode tips :) No gleder eg meg enno meir til Køben!

   Slett
  2. Har nettopp vært i København med barna og blogger om det, så velkommen til ellens oase!

   Slett
 2. Så nydelige bilder, trenger ikke alltid ha noe direkte å gjøre med teksten når det er en blogg! Jeg er så svak for hortensia, spesielt rosa :) Jeg var flink å leke som barn, har jeg hørt. Var enebarn til jeg var nesten sju og med lange ferier hos besteforeldre uti gokk, blir man da flink til å aktivisere seg selv ;) Jeg er faktisk veldig tilhenger av å la barn få aktivisere seg selv fra de er ganske små, om nødvendig "kjede" seg, for det tror jeg stimulerer kreativiteten. Er i mot at vi vi foreldre skal kjøre "sirkus" hele døgnet for at ungene skal ha det gøy. De har nok program i barnehage og skole, så da er det bare bra med litt "downtime" hjemme ;) Heldigvis har vi fått barn som er uvanlig flinke å aktivisere seg selv (har vi hørt av andre), enten fordi de har vært oppfordret til det, eller kan jo ha med personlighet å gjøre også. Herlig når jeg hører "flere" stemmer fra 2. etg når 6-åringen leker med Playmo alene :) Finfin onsdag til deg! Her skal vi suge til oss solstrålene så lenge de varer og kose oss med den nye utesofaen som kom på plass i går :) Klemmer

  SvarSlett
 3. En superfin ting med å være lærer er at jeg har delt Astrid Lindgrens verden med mange barn. Siste skoledag leste jeg i år som alltid for skolebarna om når de får sommerferie i Bakkebygrenda, et eventyr hver gang.

  Takk for at du deler et herlig sitat og en viktig påminnelse: vi må ha rom for lek, og mammaen din må være en klok dame i at leker ikke er rot......skal huske det når det trengs;)

  SvarSlett
 4. Jeg lekte også lenge med barbie. Det er god språkstimulering i lek, så jeg er veldig glad når jeg ser at loppa er i gang med late-som leken....

  Nyt dagen

  Klem

  SvarSlett
 5. Leik er viktig! Men merkar at leiken dabbar av når dei tippar 11 årsalderen (her i huset i allefall...). Mykje speling på PS...hmmm...men dei 2 eldste spelar mykje fotball heldigvis - når det ikkje regnar då ;)Minstemann er kjempeflink til å leike, fortrinnsvis med lego. Men han vil oftare spela han også nå...Lett blanding er vel ok...? Goood onsdagskvelden til deg:))))klem

  SvarSlett
 6. Jaaa, jeg er leken!
  Tror også at lek er viktig, og er glad for at barna våre og er flinke å leke.
  Morsomt å se personlighet gjennom lek og.
  Kosli innlegg og flotte foto!

  SvarSlett
 7. Elsker å se på ungene når de leker -og å være m litt selv også :-)
  Håper du nyter sommeren!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 8. Jeg liker å leke og var virkelig med på leken i går...
  Og med 4 gutter (3 små og en stor) kan leken til tider bli litt voldsom.
  Så sitter jeg her da med blåveis utav en annen verden i dag.

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!