søndag 29. juli 2012

Nye vinklar...

... eller nye auger...?
 
Når me har besøk så har eg så ekstremt kristisk blikk på heimen vår.
Alt som eg føler er "feil" med stove, kjøkken, bad - ja, rett og slett heimen generelt, skrik mot meg.
Hybelkaniner vert hybelelefantar, den rosa elefanten i rommet om du vil.
Og så "baksnakker" eg heimen min.
Rett og slett snakkart stygt om heimen min, drar fram alle feil som om berre for å visa at;
 "jada, eg ser dei!".

Er eg aleine om dette?


Når gjestene er gått så får eg på ein måte dei rosa brillene på igjen, ølbriller?!?
Men då er heimen fin igjen. Eg ser forbi hybelkaninene, og litt rot.
Eg vil jo gjerne at folk skal få komma på besøk sjølv om heimen ikkje er tipp topp perfekt.
Om me ikkje har støvsugd dei to siste veken, så drit i. Om støvet ligg på bordet, gjerne slik at ein kan skriva "vask meg" i det (mørke tre bord er noko fordømt skiiiit), så er det kjekt å ta i mot.


For slik er det hos oss, me har litt sånn skippertak mentalitet. Ting kan ligga og slenga, lenge.
Eg har nemlig utvikla evnen til å omgås rot. Jada, som småbarnsmor, i full jobb, gift med ein småbarnsfar, i full jobb. Då blir det lett rot då. Eg veit at nokon smårydder og vasker litt kvar dag. Not me... Hald dåke fast, men av og til står middagen på bordet heilt til rett før me skal legga oss! Jada, dette er heilt sant... Og det kan skje opp til fleire gongar i veka faktisk.

Men så får me av og til besøk da. Og eg har ikkje lyst å vera ho som spring hysterisk rundt og rydder medan gjestene er på besøk. Eg vil jo helst snakka med dei, det er vel difor dei kjem på besøk? Ikkje for å sjå kor fort eg kan svinta meg rundt for å få stova presentabel.
Og det er då eg baksnakkar Fryd Heimen. Unnskylder rotet. Trur at ingen andre har det rotete... Typisk hadde eg gjort deg oppmerksom på at eg hadde gløymt å ta fjernkontrollen vekk i frå sofa armlenet.

Men eg øver meg. Øver meg på å slappa av og ta i mot gjester sjølv om det flyter litt.
Før stressa eg i dagar før me fekk besøk. For det var veldig viktig at det var perfekt, rydda og vaska.
Og når gjestene kom så såg eg gjerne ut som eit takras og var berre fysisk til stades, tenkte på alt eg ikkje fekk ordna. Svett og fæl, hadde kanskje ikkje fått sminka meg ein gong, for eg "skulle berre" før gjestent kom. Så eg har komt vidare da... litt i alle fall.

Det hender at det stikk litt når eg les i bloggar at dei har egne gjesterom som sjølvsagt er nyvaska når overnattings gjestene kjem. Dynene er lufta i solskin, det står friske blomar på nattbordet og gjestene får egne badekåper og handkle fint dandert på hjørnet av senga med ein liten sjokolade på toppen.
Åh, eg skulle gjerne... Skulle gjerne tatt i mot gjestene våre på den måten. Men dei er varmt velkomne likevel. Me har ikkje eget gjesterom, gjestesenga står i kjellerstova. Og kjellerstova er Storebor Fryd sitt territorium, på godt og vondt. Der sitt det tenåringsgutar og fis og rapar og spiser og preiker og speler og høyrer på musikk som skjerer i Frøken Fryd sine øyrer. Og det er Storebror Fryd sitt ansvar å rydda og halda i orden. Og det går "sådär"...

Men, jeppjepp, slik er det hos oss, i gjeste situasjonen.
Korleis er det hos dåke?19 kommentarer:

 1. Hos meg er det akkurat slik som hos deg... Men jeg blir stadig flinkere til å overse rot (så lenge den ikke er grodd fast hvis du skjønner hva jeg mener) og det er egentlig litt befriende!

  Nyt kvelden, og bruk den ikke til å jage hybelkaniner!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hihihi du er god du og skriver nett som det er:)Eg stresser nok før det kommer besøk og eg unnskylder alltid ett eller annet:)

  Me hadde overnattingsbesøk av familie fra Mandal og då gjekk alt galt her i huset,haha måtte berre flire tilslutt:vasken begynnte å lekke,stolseter datt ned,litt lamper i veien og ikkje for å snakke om at de fekk sjokk over at det var mulig med kvite gulv og det verste var jo at der de skulle ligge hadde eg vært på intens jakt etter rullegardiner og det fant eg ikkje så då måtte eg henge tepper framfor vindauge,hihi då følte eg meg litt dum og lurte på om de tenkte me var fattiglus som ikkje hadde noko på vinduet:)

  Eg er litt sån at eg vil ha det perfekt og er redd de skal synest det er slitt,skjete eller noko,egentlig tullete å tenke sånt men det er vel typisk oss damer:)

  Fine kveld til søte deg!har så sansen for slike ærlige innlegg:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. Hehe...sånn har jeg også det!! Syns aldri det er "godt" nok når gjester inntar huset!! Men det er aller koseligst hos de som har det som oss!!!

  Nå er det ferietid... har tatt i en støvsuger 1 gang på 14 dager...herlig å bare la det flyte... i båt da....

  Fortsatt god ferie til deg!!!

  Sommerklemmer fra meg!!!

  SvarSlett
 4. For å si det sånn - jeg hater å få uventet besøk! Rett og slett av grunner du oppgir... Matrester under spiseborde, klær litt her og der, hybelkaniner i krinkelkroket og leket som flyter. Får jo ofte spørsmål fra bekjente om jeg har det såååå ryddig bak kamera og? Eh, nei.. absolutt ikke! Her ryddes det før besøk, og etter at vi flyttet inn i 70 tallshuset har jeg også lagt på meg den dumme uvanen å "baksnakke" huset mitt som jeg liker så godt. "vi skal selvsagt pusse opp her, male der og skifte gulv..osv.." Du er ikkje aleine søte deg! :) ha en fin kveld i den koselige, en rotete heimen din! Eg storkoser meg i sofaen uten å tenke på alt som flyter, herlig!

  SvarSlett
 5. Hehehe, kjenner meg så att! :) Er og blitt flinkare, har vore der du har vore, og er på veg dit du er ;) Du er herlig du, Eli! :) <3 Eg veddar på at dit vinnande vesen og gode humor overskyggar både rosa elefantar og feilplasserte fjernkontrollar, eg :D Så slapp heilt av!

  søndagsklem frå Lina :)

  SvarSlett
 6. Herlig innlegg Eli!!
  Jepp, kjenner meg igjen her ja, typiske skippertak blir ofte tatt her i huset også. Lover meg selv hver gang at det ikke skal være slik framover, men skjer det? NEI!
  Derfor har planlagte besøk ofte ført til uenigheter mellom mannen og meg hi hi. Kona springer febrilsk rundt med støvfilla og støvsugeren samtidig og vil at mannen skal skifte trekk på Ektorpen. Kanskje ikke helt slik hver gang, men det har skjedd. Og når det gjelder baksnakkingen av huset; joda her skjer det både titt og ofte;-))

  Klem

  SvarSlett
 7. Hehe, jeg er et skippertaksmenneske de luxe! Det som redder meg, er at mannen er rimelig ordensmenneske, over gjennomsnittet for menn tror jeg. Her har vi jo to små i alderen 2 til 6 år som driver stupetrening rett etter mor har ryddet putene i sofaen (og jeg har maaange puter vettu) så her kan vi ikke annet enn rydde rett før gjestene kommer og da blir det som regel stress! Jeg prøver egentlig å bli flinkere til å rydde litt og litt, så det blir litt mindre stressende når vi får besøk. Vi har forresten også gjesterommet i kjellerstuen, dvs en sofa :) Ha en super ukestart! :) Klemmer

  SvarSlett
 8. Kan skrive under på det meste jeg også. Hos oss er det spesielt klær og papirer som lager rot. Men støvsuge, må jeg gjøre hver dag:) ellers får jeg fnatt! Hehe. Og baksnakking av hus skjer titt og ofte. Ønsker deg en fin kommende uke:)

  SvarSlett
 9. oh..well.
  Tror du vet hvordan det ligger an hos oss:)

  SvarSlett
 10. Hei søteste :)
  Da var jeg tilbake i denne bloggverden etter en laang pause. Takk for alle fine kommentarer du har lagt igjen, det betyr så masse!

  Jeg har støv på hjernen og støvsuger hver dag og rydder hysterisk, men når jeg har ferie da har jeg ferie fra støvsugeren og støvkluten. Mannen fikk nesten hakaslepp da det så ut som klesskapet hadde spydd utover soverommet og hybelelefantene syntes å være fredet. Ekstra hysterisk ble han da han fant ut at jeg hadde bloggebrunch i helgen og startet dagen med å jogge istedet for å støvsuge. Jaujau, jeg bor ikke i ett glansbilde hjem. Jeg bor i fabelaktighjemmet og der er det akkurat passe rotete, passe skittent og litt støvete *fnis*

  Skikkelig tungt å begynne på jobb igjen, så jeg sniker meg til en bloggpause *tihi*
  Finfin ukesstart til deg, søteste!
  Klem Maia

  SvarSlett
 11. Så bra skrevet - trur nok det er likt hjå mangen ja,
  ..iallefall her i huset ;)
  Eg er nok av dei som stresse før me får "varsla besøk",..men sko virkelig ønskt at eg klarte å la vær !! Er jo SÅ koseleg når folk "dumpar innom"
  - og det går jo kjempe bra..dei kjem til og med igjen sjølv
  om me hadde rot sist dei var her ;) hihi
  Digger setningen din, at du har utvikla evne til å omgås rot !!!
  Absolutt ein evne småbarnsmødre bør ha :))

  SvarSlett
 12. Hihihi, ja! Faktisk så va da ein iherdig jakt ;) men han beit jo på kroken ettekvart, så eg får sei meg fornøyd! Hehe... Ingen god, gammeldags mannlig beiler, nei ;)

  klem til deg, Eli :)

  SvarSlett
 13. Å Elin, eg leeeeeer :) Du er jo bare bare så god!!! Kjenner meg sååååå godt igjen i dette innlegget, og baksnakkinga.....:)) Øver meg på å bli flinkere på akuratt det:) Her det det ikke et støvkorn å se.....bare støvdotter:)) Jeg venter til de har vokst seg såpass store at jeg klarer å fange de med støvsugeren:))
  Ønsker deg en fin fin uke, håper dere koser dere på ferie og er verdens lykkeligste familie på tur :))!!!!
  Stor klem
  Tone

  SvarSlett
 14. I love the photos ;)

  Liliana Silva
  http://delightfull.eu
  http://brabbu.com
  http://bocadolobo.com

  SvarSlett
 15. Hihi... er vel litt slik hos meg
  også :) Er ganske så ryddig da,
  men støv og hybelkaniner kan godt
  ligge litt ;) ... men hos meg er
  det ingen barn, så kanskje derfor
  Herlig innlegg ღ ønsker deg en fin
  kveld videre og uke... Klem fra
  Mette :)

  SvarSlett
 16. Fantastisk!
  Du er flink som øver på noe som du har skjønt at vil gjøre deg godt :)
  Jeg hater rot, så rydder litt hver dag. Men koser meg med det! Ja, det er sant ;)
  Men så klart kan hybelkaniner bli elefanter her også, slik som nå hi, hi.
  Kjekt å følge deg på Instagram gjennom sommeren Eli.
  Kos deg på ferie vennen -langt vekke fra hybelkaniner og klesvask ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 17. Haha, så herlig befriende lesning! Jeg ler meg skakk. Tror vi er flinke til å "baksnakke" både huset vårt og nedvurdere egne evner til renhold. Alt går i det daglige, men panikken skriker når det ringer på døra eller besøk er på gang. Skippertak!! Har 4 barn i alle aldre og en mann som ikke tørker støv som han sier, så jeg har lært meg å roe ned forventningene og ønskene på det planet og heller stige over som han gjør. Tror de færreste har ting på stell til enhver tid - med unntak av de som kanskje har vaskehjelp hver uke, jobber mindre eller ikke har dyr eller barn, knegg :P Godt å høre at andre har det rimelig likt ståa her, thi-hi! Takk :D

  Fine onsdagen videre til deg!
  PS - flotte bilder fra stua likevel du ;)

  Eli Kristin

  SvarSlett
 18. Kjenner meg igjen! Eg er flinkest til å rydde den siste timen før vi får gjester, samtidig som eg lagar mat osv.

  Eg ynskjer deg ei god helg!

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!