tirsdag 10. juli 2012

Blod & di

Bildet lånt herI dag har eg rett og slett blitt inspirert av meg sjølv...
Høyrde dåke det? Dåke som likar å håndheva janteloven?
(Heldigvis ingen slike som les Frøken Fryd bloggen, hehe!)

Eg-Blei-Inspirert-Av-Meg-Sjølv!!!

Det var så enkelt som når eg tok på meg sokkar før spinning timen.
Sokkane fekk eg sist når eg gav blod.
Under dei står det www.giblod.no
Og då flira eg litt og tenkte: "note to self; blood - sweat and tears"
- det må jo berre bli topp innsats på trening!
Sjølvsagt måtte eg umiddelbart dela dette på Instagram.
Eg tok bilete av sokken og tagga bildet.

Taggen blei litt feil da... #Blood_Swear_Tears
Men eg tenkte som så at eg banner rett som det er, jepp beklager, men det gjer eg altså...
Så då kunne den berre få stå.

Som vanlig så vandra tankane litt vidare, eg fekk med meg ein reportasje her ein dag, om at i Europa så er det kun Estland som gir mindre blod enn innbyggerane i Norge... Det kan me då verkelig ikkje vera nøgde med folkens, eller kva? Me manglar 30.000 blodgiverar på landsbasis! Eg veit at eg har skrive om dette før. Men eg synest at dette er ein viktig sak altså.

Etter 22. juli så var det mange som stilte opp og gav blod, men så gjekk visst engasjementet litt over. Dei aller-aller fleste av oss kan gi blod. Det tar ca. 30 minutt frå du kjem og til du går (dei fleste arbeidsgiverar støtter dette slik at du slepp å avspasere frå jobb for å gi blod), det gjer ikkje vondt, og det som er aller mest stilig av alt er at kroppen din dannar nytt blod - så du taper ingenting :-) Du får drikke hos Blodbanken og når du går får du ta med deg ein liten dings, eg har for eksempel 12 flotte raudvinglas no (for all del - eitt glas per gong... det må uthevast...). Må innrømma at det føles litt rart å drikka rødvin frå dei då dette liknar mistenkelig mykje på blod... Men det aller beste er jo at du gir frå deg ei uvurderlig gåve.Bilde lånt herFor dei som no datt ut på grunn av bildet av THE TOTAL HUUUUUUNK ovanfor så minner eg berre om at å gi blod er ei uvurderlig gåve! Sjølv om serien True Blood påstår at blod kan framstillast syntetisk så er det faktisk ikkje tilfelle. Me må tappa det.

Vel, kven treng blod då? Trafikkulykker krever mykje blod, operasjonar, kreftsjukdommar, blodsjukdommar, brannskader og i forbindelse med fødslar kan det vera behov for mykje blod. Kanskje har ein av dåke på eit tidspunkt faktisk fått ei blodoverføring?

Så eg utfordrar herved leserane av Frøken Fryd om å melda seg hos næraste blodbank og bretta opp armen, høgre eller venstre, er ikkje så nøye kva for ein, berre du har ei god åra :-)Bilde lånt her


Og så ein liten innrømmelse sånn litt på tampen...
Eg ELSKER Twilight serien.
Ja, eg er flau over det...
Snart førtis og greier!

{rødme - rødme - rødme}

Men eg er så fasinert av kjærlighetshistorien, flotte mennesker (sjølvsagt sånn heilt overfladisk), Cullen huset er drit tøft innreda, og eg ser seriøst filmane om att og om att... Stor koser meg, type krøller-tær-koser-meg altså.

Er der andre der ute, som er litt for gamle i forhold til målgruppa, som også elsker Twilight sagaen? Eller er eg heilt aleine?

Ja, berre sånn frå det eine til det andre liksom...20 kommentarer:

 1. Heioghopp! Twilight har eg ikkje fått med meg, dessverre- høyres ut som eg bør ta ein kikk på den serien, jepp det må eg ;)Uff, nå får eg dårleg samvittighet...har tenkt på å bli givar i årasvis...! Det er bare dårleg unnskyldning å skulde på (litt for) lang veg til Hgsd sjukehus, er visst ikkje så langt når me skal på shopping...ehhh! Nå skal eg love deg at eg i løp av året skal ta meg i nakken å GI BLOD- men det spørs om eg bør sjå Twilight FØR den tid då...;)klemz

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeeeeeei, Kjersti!! Du er GOD!

   Slett
 2. Jeg elsker også twilight! Jeg syns vi skal gi blod sammen og benke oss sammen og se twilight! hihi!

  Du er så herlig fryden!

  klem

  SvarSlett
 3. Hæhæ!Jeg er helt gal etter blodsugere! Ja Twilight og TrueBlood gutta da vet du;) Digger deg og så koselig å følge deg på insta

  SvarSlett
 4. elsker twilight, spesielt den første! (og spesielt musikken)So chill honey, tall er bare tull..tall! :))

  SvarSlett
 5. Oi..blodig alvor dette...GOE du som er blodgiver altså!!!

  Viktig å prøve å henge med...få med seg det som skjer av nye ting!!
  Blås i alder...jeg hører på P3, går på kino med ungene (ungdommen), har lest alle HP bøkene og hadde sinnsykt lyst til å bli med jentungen på Bieber konserten til våren (fikk ikke lov...)!!! ..og jeg er eldre enn deg Eli!!!

  STOR sommerklem til deg!!!
  Heidi :)))

  SvarSlett
 6. Har lenge tenkt å bli blodgivar, eller sjekke om eg faktisk kan bli det!
  Men så er det å faktisk gjer det då... Takk for flott innlegg! No ga du meg ekstra motivasjon til å sette tanke ut i praksis, eller ka da no heite :)

  Ønske deg ein super dag eli!

  Lo godt av instagram-taggen din der du skreiv swear btw ;) hihi!

  Klem Helene

  SvarSlett
 7. Viktig og gi blod, burde absolutt gjort det selv! Og når det gjelder bildene, så ELSKER jeg Trueblood serien, dedisert beste!

  SvarSlett
 8. Så flott!!
  Dattera mi på 9 har hatt leukemi, så jeg vet virkelig hvor viktig det er:)) Er selv både blodgiver og benmarg hvis noen trenger den:))

  Og Twilight<3

  Charlotte

  SvarSlett
 9. Du er ikke alene;)
  Twilight-filmene kan sees flere ganger, det har jeg gjort også.
  Flott innlegg. Noe en birde gjøre, bare det atte...
  Jeg synes det er skummelt nok å ta blodprøve jeg...

  Fin kveld til deg!
  - AC

  SvarSlett
 10. Hehe, har ikkje sett ein einaste Twilight-film, men vett jo at dt er mange som liker det..
  Når det gjelder hissig-propp ja, du får bare ta turen innom ;)

  Eg er nok absolutt ikkje typen for blod, her i huset står manne for det :)
  Jepp innrømmer det glatt, sjukepleier som HATER å bli stukken av nåler, men gjerne stikker :)

  Håper vi snakkes snart!

  Klem

  SvarSlett
 11. viktig sak du tar opp her! har tenkt på det så mange ganger men kommer liksom aldri dit at jeg faktisk gjør det. Og ja, digger Twilight og må samtidig si at digger Vampire Diaries !!!

  SvarSlett
 12. Min frydelige frøken! Nå inspirerte du mange andre en deg selv!! I reneste Ophera ånd: past it foreward!! Denne frøkena gir ikke blod, men det bør hun begynne å gjøre!! Ellers slumpet Karlotte innom en av Twelight filmene på NRK3 for en god stund siden (vet ikke hvilken) og JA han er KJEKK!! Karlotte har ymtet frampå til Lokfører`n om ikke vi skal bestille en slik filmboks med triologien(?) - hmmm inspirert igjen frøken. Sjekker cdon etterpå!! Ellers har jeg ikke fått kost meg her inn på en god stund - men det betyr bare at jeg har mye godt tilgode - aller mest gleder jeg meg til å treffe deg og resten av Frydgjengen i Landhandleriet snart!! God klem fra ei som snart nå, snart, skal sjekke ut denne instagamen - var så dårlig dekning på ferie;-)

  SvarSlett
 13. Hei! Jeg har lenge tenkt å bli blodgiver, så jeg skal manne meg opp etter ferien tenkte jeg! Må innrømme at jeg elsker vampyr-filmer og serier, selvom jeg har blitt 43... favoritten er True Blood - Eric er super sexy, men nå i det siste har jeg blitt hekta på Being Human (nrk3) og vampyren der overgår nesten godeste Skarsgård.. har bare fått med meg de to første Twilight filmene, men skal få sett resten etterhvert! Føler meg som en fjortis, men gleder meg til neste episode på nrk3 i kveld... noe må vi gamle få se på også!

  Hilsen Hilde , blood-lover

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære blod-elskande Hilde :) Så bra at du vurderer å bli blodgjevar! Heilt topp!

   Takk for tips om ny vampyr film, NRK3 altså... Dette MÅ eg jo berre få med meg. Me gamle må jo også underhaldast, heilt sant :D

   Klem Eli

   Slett
 14. Du er så skjønn. Digger måten du formidler på - alt med en ny vri :) herlig. Og ja, det å gi blod er strålende og bra. Har tenkt på det noen ganger, men ikke somlet meg til deg. Twilight derimot kan jeg i grunn styre meg for...altfor spooky...

  Håper du har strålende sommerdager. Innom med en klem :))

  SvarSlett
 15. Veldig viktig sak! Må innrømme at jeg ikke har gitt blod. Fikk beskjed for mange år sida at jeg var litt for blodfattig til det. Men det kan jo ha endra seg og jeg burde virkelig gjøre et nytt forsøk i blodbanken. Neste gang kan det være jeg eller en av mine som trenger blod....

  Herlig skrivefeil i taggen på IG, he he. Godt å bli inspirert av seg selv, hurra for det.

  SvarSlett
 16. Viktig sak!! Datteren vår fikk blodoverføring da hun var nyfødt, hadde hatt flere operasjoner og ble "blodfattig". Gjett om jeg er takknemlig til de som gir blod! Heldigvis har vi og hun vanligste blodtypen, verre med de som har en sjelden og som trenger blod hvis blodbanken blir tom for den. Selv kan jeg ikke gi blod pga nærmest kronisk jernmangel og dårlig opptak av jern. Dessverre!! Twilight har forresten måttet vike for bloggetid :) Men du, 40 er visst det nye 30, så ingen grunn til panikk ;) Fin helg til deg, finingen! Klemmer

  SvarSlett
 17. Du er ikkje aleine om å digge Twilight:)
  Det gjer eg også!

  God helg vidare

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!