mandag 23. juli 2012

Gode venner har gode venner!
Morgonen etter at eg  hadde plukka dei lilla finingane så oppdaga eg at det første Herr Fryd gjorde når han kom opp i stova var å åpna terasse døra og lufta ut. Då måtte eg knisa litt for meg sjølv.
Etter me kom heim frå jobb røyk dei ut på terassen, fulle i ekle små kryp og stanken tok dei med seg. No ligg dei i bio'en og skal bli til jord... Så veit eg det, dei kan få stå i grøfte kanten og gjera seg fine, dei skal få stå...Eg syntes at eg sa noko som var så smart her ein dag... {kremt}.
Og det er at gode venner har gode venner.

I 99 % av tilfella trur eg at det er sant.
Er du ein god venn, får du gode venner, og gode venner - det vil me jo gjerne ha.

Det handlar om å gi og ta.
Eg er ikkje alltid på topp, og då er det godt ha venner som tar i mot meg på veien ned.
Eller gir meg fart opp bakken.
Og andre gongar, ja så er det min tur til å ta i mot.
Å vera den som tilfører eller gir råd.
Eller berre er der.
Begge rollene er viktige i eit vennskap.

Venner er den familien du velger deg, høyrde eg ein stad.
Og det er mykje sant i det.
Ikkje alle er fødd inn i ein perfekt familie, og då er det ei gåve å kunne bygga seg ein familie av gode venner i staden for. Ein familie med spesielt utplukka medlemmer, som alle utfyller kvarandre.Har du gode venner?!?


PS! Fant denne artikkelen: Why It Is Hard to Make Friends Over 3012 kommentarer:

 1. Eg er ikkje så god på å sleppe folk heilt nært... Har vel med livet siste åra å gjere? Men eg er enig; ein må gi for å få... Gode vener kan ikkje kjøpast.

  Og du; eg kom meg på Valle Hovin ;)

  god klem,
  elin

  SvarSlett
 2. Så utrolig kloke ord. Tror du har helt rett i det med å gi..
  Og å se hverandre!! :) Takk for påminnelsen!
  Og takk for koselig hilsen inne hos meg, du er en gledesspreder!
  Og du.. kanskje du må bestille hekleteppe hos mammaen din...;)
  Klemmer din vei :)

  SvarSlett
 3. Så fine og kloke ord,det er sant som du skriver:)
  Eg er har ikkje så mange venner,har mange bekjente men eg slepper kanskje ikkje folk for nærme meg og har ikkje alltid så masse krefter til å be folk heim til oss,skulle ønskt det var annleis,men ikkje alltid livet er blitt som ein ønska,ein vil så gjerne men så orker ein ikkje dessverre.

  Fin kveld til deg!Du er god du:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Siden jeg kom til Norge å har venner, gode venner, har vært en velsignelse for meg. De som fortsatt er sammen med meg har blitt en del av min familie og jeg er veldig fornøyd med dem og de ​​med meg.
  Kjempefine bilder + kloke ord = sant! ♥

  Klem,
  Vicky

  SvarSlett
 5. Venner er gull verdt <3
  Stor klem til deg!

  SvarSlett
 6. Fine sanne ord!! Venner er det nest beste man kan ha!!
  Og disse nydelig "velduftene" grøfteblomstene passer best i grøften ja...been there,done that!! Hihi
  Fiiine dager ønskes deg,klm ingrid l

  SvarSlett
 7. Så viktig med gode venner. Veldig fint skrevet. :o)


  Anette Willemine

  SvarSlett
 8. Ja det er sant det du sier. Gode venner er utrolig viktig. Både å gi og taeller å gi for også å motta ;)
  Det minner meg på at jeg skal ringe ei venninne som jeg ikke har snakket med på lenge ;)

  Ha en fin dag.
  Hilsen Eline.

  SvarSlett
 9. Så sant så sant! Passer akkurat til hva jeg tenker på nå: Om to dager får jeg besøk av venninner jeg ble kjent med via, og via igjen. Har ikke vært sammen med dem begge på over ti år på samme tid. Gleder meg så!

  SvarSlett
 10. Så vakkert skrevet om vennskap! Og så klokt sagt! :) Hos meg har jeg noen få, veldig nære venner jeg kan dele alt med - og mange venner jeg deler noe med ;) Men det er rart hvordan det blir når man blir eldre, får barn og alt det der - på den ene siden blir man mer opptatt og har ikke lenger tid (les prioriterer ikke) til lange tlf-samtaler på kveldene, men på den annen side knyttes man også mer sammen når man får barn og er i samme situasjon. Gode venner betyr mye :)Noen av mine er som familie for meg :) Ønsker deg en skjønn helg jeg og håper dagene dine er gode. Selv har jeg hatt bloggpause lenge nå, men er forhåpentlig tilbake nå..vært på ferie og det har vært godt. Ha en fin dag du skjønne. god klem til deg

  SvarSlett
 11. Jeg ville ikke unnvært venninnene mine for alt i verden! Flyttet mye i oppveksten og som voksen i tillegg, så da må man stadig knytte nye bånd, men de "gamle" vennskapene har en spesiell verdi likevel! Ulike vennskap kan gi en ulike ting i livet, avhengig av livsfase, interesser etc. Deg og andre bloggevenner gleder jeg meg jo veldig til endelig å treffe på Bolig- og interiørmessen i Bergen i september :) Ha en fabelaktig fredag, fineste Fryden :) Klemmer

  SvarSlett
 12. Så fint skrevet Elin.....Fikk meg til å tenke på hva ei av foreleser sa til oss: du skal aldri ta i mot råd hvis du ikke vet at den andre part vil deg vel....og slik er det med gode venner, de vil oss vel:)
  Ønsker deg en flott helg med familien din, Elin, og nå har jeg jammen kommet meg på instagram:) Hva var kallenavnet ditt ?? Mitt er tonemadland
  Sommerklem fra meg

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!