mandag 19. mars 2012

Nye vennskap
Eg hadde ikkje forventa, når eg starta å blogga, at eg skulle laga meg eit heilt nytt nettverk av venner. Men det har eg altså. Det er slett ikkje alle eg har møtt enno, men eg set like stor pris på dei fordi. På fredag som var så hadde eg besøk av Maia, det var kjempe koselig. Og eg jobba hardt med meg sjølv for å ikkje stressa, for eg kan slita litt med det - at alt må vera perfekt.

Det kan ikkje ligga rot framme, det må vera reint og fint overalt, putene må vera puffa, teppene fint lagt i samen og på plass. Friske blomar må vera flott dandert i ein vase. Maten må vera ein kulinarisk opplevelse og laga frå scratch av kortreiste råvarer, det bør vera forrett - hovedrett - og dessert... Herr Fryd må vera nybarbert og iført sin beste stas, gutane må ha midtskill og nypussa tenner, ikkje ha albogane på bordet og berre bli sett - ikkje høyrt...

Nokon som kjenner seg att?

Men som tidligare nevnt, eg jobber for å drita litt meir i det, ikkje bokstavelig talt sjølvsagt... Når Maia kom var ikkje maten klar, bordet var ikkje dekka, gongen var ikkje ferdig oppussa, det låg skitne handkle på badegolvet. Dei friske fine blomane låg enno på kjøkkenbenken. Ungane kom krypande baklengs på golvet og spionerte inn på kjøkkenet på den nye gjesten, Herr Fryd var ikkje nybarbert - men veldig presentabel for-det-om.

Og det gjekk greit altså. Eg koste meg mykje meir enn eg gjer når eg stressar rundt for å ha det perfekt. No fekk eg god tid til å prata med gjesten min, for det var det eg aller mest hadde lyst til. Så det blei heimelaga pizza og pepsi max. Bordet var ikkje styla, me hadde ikkje forrett og ikkje dessert. Det var ein vanlig, heimekoselig fredagskveld i fryd heimen. Beina i sofaen etterpå, tente lys, smågodt, sjokolade, chips og pepsi max. Det treng ikkje vera perfekt rundt for at opplevinga skal vera perfekt.

Den vesle mugga som dåke ser på bileta øverst er frå Wik &Walsøe, og er ei av dei flotte gåvene me fekk på bloggtreffet.
Skjønne Maia hadde med nydelige ranuklar til meg og gutane fekk snoperi. Og så fekk eg ein vase frå House Doctor som eg såg meg ut hos Den Franske Landstil, men som dei ikkje hadde fleire att av, men Maia fiksa likevel. Eg blei så glad!! 

Maia hadde også med seg ei personlig helsing til meg i frå Karlotte, kule, flinke, artige og skjønne Karlotte med, antageligvis, ein av Noregs vakraste heimar... Slikt set ein pris på veit du. Og Karlotte har eg aldri møtt, men gjett om eg skal, ein vakker dag! Ho er ein kjær bloggevenn, som eg elsker humoren til!
Korleis er du før du får gjester? Er du ein slik som eg beundrar roen til? Som ikkje stressar, som åpnar huset uansett kva tilstand det er i? Eg håper eg klarer det ein vakker dag, for det er så ekte, så koselig, så rolig og avslappande. Og eg elskar å sjå at det ikkje berre er me som har det rotete i kvardagen.

Ha ein fin dag, kjære bloggevenn!

Klem Eli


18 kommentarer:

 1. He, he bra det er flere som har det sånn....
  Så kos med treff da :)
  Ha en flott solrik dag!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å lesa Eli, her kjenne me oss vell litt igjen alle.
  Til oss er folk alltid velkommen , uansett "tilstandsrapport" på hus og heim.
  Men nokre besøk gjern ein vell meir "spent" enn andre..... :)

  Nye bekjentskap og venner er kanon, og det er sikkert å visst at det har ein fått gjennom bloggen :)

  Skulle me ha fått til eit sværandes bloggtreff i bergen anledning interiørmesso? :)

  Henriette

  me har ei utfordring på gang, tør du bli med ?

  SvarSlett
 3. Jeg kan bare tenke meg at det ble en koselig kveld med Maia!!
  Pizza og Pepsi!! Topp!! Jeg tenker at de koseligste og fineste besøkene jeg har hjemme hos meg selv er når jeg slapper av og ikke stresser!! Tar alt som det kommer og deler av det vi har!!
  klem Heidi :)

  SvarSlett
 4. da må jeg gi deg skryt for å klare å slippe kontrollen litt!!! Jeg har troen på at det er baaare sunt!! Og så tror jeg også at gjennomsnittet av norges befolkning er litt laidback når det kommer til strøkne hjem!! Bra jobba!!!:)

  SvarSlett
 5. Åh så godt å høre det ikkje bare er oss det ofte ser litt "bomba" hos av og til. Men så er det jo spm då. Er det så viktig? Nei eigentlig ikkje... Mykje viktigare å vere seg sjølv! Tenker kvelden med Maia var kjempekoselig! dykk er jo bare herlige begge to!

  Ha ei super veke!!
  Klem

  SvarSlett
 6. Herlig! Nydelig den vasen på øverste bildet forresten!

  Kathrine

  SvarSlett
 7. Herleg innlegg, Eli! :) Du er så fin. Og eg høyrer at du har jo komme langt med dette prosjektet om å slappa meir av og åpna døra uansett, liksom :) Eg har endå eit godt stykke å gå der, og gledar meg til den dagen eg får den O store roen ;) Men eg øver meg, og er mykje flinkare no enn før!

  klem til fine deg <3

  SvarSlett
 8. Hørtes ut som en perfekt fredagskveld..
  Jeg er avslappet når de nærmeste kommer..men stresser kanskje litt ellers..Maten er som regel aldri ferdig..men det gjør jo ikke noe siden vi har åpen kjøkkenløsning.
  og en ting er sikkert..gjester koser seg jo mer om vertinna er avslappet!!
  Snille Maia..og Karlotte da..ja hun har det fineste hjem:)
  Hurra for bloggbekjentskap..og ettersom jeg ser på fb siden vår er det mye kjekt som skal skje dette året..HURRA !!
  God venneklem fra meg:)

  SvarSlett
 9. Det er vel sånn vi egentlig ønsker det skal være,og orntlige venner bryr seg ikke om rot og rusk!! Men gøy å pynte og stasje fordetom!!
  klm ingrid l

  SvarSlett
 10. Så gjenkjennelig innlegg og så bra at du tenker at du ikke skulle stresse det til det perfekte! Jeg er nemlig også litt sånn, og da er det så mye stress at det blir lite kos.. De koseligste besøkene er ofte de spontane - når venner bare står i døra og huset er som det er akkurat da - deilig! Og jeg er grisemisunnelig på dere som var på det bloggtreffet - har lest om det på mange blogger og er bare SÅ misunnelig!! Kos at du har fått nye venner, har opplevd det jeg også - pga en blogg! Rart egentlig! Og du; takk for oppmuntrende kommentarer på bloggen min - det har betydd mye! Stor klem fra Cecilie

  SvarSlett
 11. Ganske lik deg der..
  Og akkurat som deg har jeg samme mål.
  (har egentlig vannvittig mange mål jeg, når jeg tenker meg om:)
  Men rent,det må jeg ha det..kommer aldri til å takle å ikke ha det noenlunde rent når vi har besøk. Derfor er våren litt slitsom..Sol gjennom skitne vinduer som lyser opp alle vinterens usynlige merker..

  Du høres ut som en fin venn. Fin fin venn.

  SvarSlett
 12. Spør du mannen min, tar eg det litt vel mykje med ro. Stressar svært sjeldan. MEN det skal aller helst væra ryddig og nokon lunde reint. Støv gjer meg ingenting, men rein kjøkkenbenk. Å rette på putene er det første eg må gjer når eg byrjar å rydda. Apropo.. Då er ungane i seng og ryddekvelden i gong settas. Det trengs for å sei det sånn. Ha ein fin kveld sprudlende du!

  SvarSlett
 13. Søte snille Eli mi- tusen takk for vakre ord, det var veldig veldig koselig:-) som Maia skrev her, neste møte tar vi i Landhandleriet! Karlotte liker å ha det nogenlunde ryddig men ofte er de spontane treffene de aller hyggeligste! Gleder meg til vi skal ha vårt<3

  SvarSlett
 14. Eg treng slett ikkje prikkfrie omgjevnadar når eg skal kose meg på besøk, men eg forstår kva du meiner. Ein vil jo gjerne ha det fint når ein får besøk? Og du; Sykkylven er nabokommuna vår. Ein halv time ut til ferga frå her eg bur. Så då er du ikkje langt unna :)

  Vakre bilder hos deg!

  Ynskjer deg ei flott veke på tur!

  klem,
  e

  SvarSlett
 15. Kjente meg godt igjen i det å stresse litt for mye før besøk.
  Men har blitt bedre etter vi pussa opp siden det nå er lettere å holde det greit nok her.
  Nydelige vaser, den lille vasen fra House Doctor var herlig.

  Fin kveld til deg!
  - AC

  SvarSlett
 16. Det å gi beng er faktisk ganske befriende, jeg har lært det i større grad :)

  Det var fantastisk snillt av deg å åpne opp hjemmet ditt for meg, herlige barn, kjekk mann og deilig mat - det kan ikke bli bedre.

  Du er fabelaktig Eli, og jeg er heldig som har fått oppleve deg - du er en fryd!

  Jeg er så lei for at jeg ikke har fått besøkt deg før nå, døgnet skulle hatt flere timer! Jeg håper du har hatt en finfin start på uken, kjære!

  Gode klemmer& fine tanker

  SvarSlett
 17. Hei Eli, jeg er dessverre veldig lik deg. Jeg stresser! Ikke noen behagelig egenskap. Og jeg jobber stadig med det, alt trenger ikke og være perfekt. Du skulle komt her sånn plustelig i dag, det flyter!!!! Hehe...koselig med besøk av Maia da. Og ja, vi har blitt gode venner via bloggen;) Gleder meg til og ble mer kjent

  SvarSlett
 18. Oh my kjenner meg sånn igjen!
  Så derfor har jeg også begynt å lese en bok som treffer meg rett i hodet og hjertet :-)
  Må nok legges ut som et boktips fra min side

  Takk for fin kommentar idag.
  Du er god :-)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!