tirsdag 23. oktober 2012

Om å ha vore engasjert...
Jah, då er arrangementet overstått.
Frøken Fres er ferdig å vera Frøken Fres og kan bli Frøken Fryd igjen.

Frøken Fryd lurer på kvifor Frøken Fres stressar seg slik opp?
For det gjekk jo bra... sånn i etterpåklokskapens lys.
Men jammen har Frøken Fres svidd av mykje energi.

Frøken Frykt har vore innom også.
Ho slitande berta som er redd for at alle skal vera misfornøyde med opplegget.
Ho som trur at alle kan gjera det betre.
Ho pesimistiske som frykter at alle dei andre foreldra skal påpeika manglande kontroll.
For det føltes ikkje ut som Frøken Frykt hadde kontroll.

Ære være alle lærarar...
Å få samla alle elevane og gi ein beskjed for ei mor som normalt har to å forholda seg til var litt sånn risiko sport. Og å tella ein masse i konstant bevegelse, ikkje lett! Og kven skal vera på gruppe med kvarandre? Kor mange på kvar gruppe? Har alle foreldre ei gruppe å gå med?

Yadda...

Men det skal dei ha, foreldra på trinnet. Sånn totalt sett, så var det fleire foreldre enn born som møtte, trur eg. Så kanskje var Frøken Fres uheldig med den ressursgruppa som var tiltenkt akkurat dette arrangementet? Kanskje hengte Frøken Fres seg for mykje opp i dei som ikkje gadd komma med tilbakemelding, heller enn å fokusera på dei som faktisk stilte opp? Kankje vart det for mykje Frøken Fres og Frøken Frykt i staden for Frøken Fryd?

No er i alle fall Frøken Fryd letta og glad over at arrangementet er vel i havn.
No skal Frøken Fryd lena seg tilbake utan å ha ansvar.
No er Frøken Fryd "ferdig" for i år.
No kan Frøken Fryd berre bidra, supplera, ikkje vera motor.
Elsker det!

Herved erklæres det at det er tid for Frøken Fryd's nye guilty pleasure, nemelig Netflix og "Vampire Diaries". Totalt tanketom aktivitet som ikkje krever det spor engasjement.

Aaaahhhh.... 

16 kommentarer:

 1. Hehe, herlig oppfølgingsinnlegg, Frk Søt ;) Du er god til å setja ord på ting - elskar det! Og det er så fint når du er så ærleg. Kjente meg igjen i begge innlegg, sjølv om eg er på "førskulelærar-sida" i slike saker. Kan fort bli Frese-Lina av dårlig oppmøte, ja ;)

  KOS deg med avslapping! :) ♥

  SvarSlett
 2. Flink! NYYYT Flixeriet!

  Klem,
  e :)

  SvarSlett
 3. Du skrive godt,og eg blir dradd med. Kjekt å følga bloggen din!
  Netflix har eg og oppdaga,og her går d nå i How i meet your mama.
  Go natt,og fin veka vidare :)

  SvarSlett
 4. elsker dette og forrige innlegg, tipp topp frk fres...eh..fryd!

  SvarSlett
 5. Jeg er sikker på at du var kjempeflink!! Fant ut i går at vi er på listen over julearrangement på skolen, uten at jeg aner hva vi skal bidra med - straffer seg å ikke ha vært med på siste foreldremøte... Vi har forresten Apple TV, er jo en Apple/Mac familie, må vite ;) Igjen takk for superkoselige ord du legger igjen hos meg, det varmer :) Blir så alt for lite tid her til å besøke blogger, ikke minst siden jeg presser meg selv til å legge meg myye tidligere enn før nå. Skal endelig få has på mangeårige søvnproblemer... Men i dag er jeg hjemme med syk storesøster, så da er bloggetid en ekstra bonus ;) Ha en nydelig oktoberonsdag! Klemmer

  SvarSlett
 6. Hehe, skjønner frustrasjonen, godt det gikk bra til sist :-)

  Her i huset er mannn klassekontakt og vi stiller som regel på alle foreldremøter og arrangement. Med hus, jobb, fire barn og en mann mye på reise er det ikke alltid vi får bidratt, men jeg har funnet ut at å bake eller stille med mat det går, det kan lett gjøres i forkant.

  Men noen ganger kan jeg bli litt provosert over det jeg kaller overengasjerte foreldre som bruker veldig mye tid på ting som barna ikke selv engang vil. Eldste her hos oss skal på klassetur til neste høst. En klassetur fire-fem av en foreldregruppe på 27 har bestemt skal skje. Til et reisemål den samme lille gruppen har bestemt. Det pøses ut mailer og meldinger om salg av dorull, pakkepapir, kort og dugnader i helgene. Vi selger som gale, bruker to lørdager og en søndag i november på 7-timers dugnader. Gjør de vi får beskjed om, men med irritasjon! For da vi forsøkte å gi beskjed på foreldremøte og senere via mail om at vi synes at ungdommene må bidra selv talte vi for døve ører. Det går mye mailer frem og tilbake og de som prøver å gi beskjed om at dette blir for mye blir ikke hørt. Da får en til svar at en må engasjere seg i ungdommene sine, det er jo derfor en har barn osv. Eller ikke svar i det heletatt! Direkte frekt synes jeg! Tenåringene selv de trekker på skuldrene, gidder ikke opprette fb-gruppe om turen, blåser av forslag om vaffelsalg og vil helst på hyttettur i nærområdet.

  Hehe, ble langt dette, men frustrasjoen er stor ;-) Frister å sende de fire i turkommiteen på reise slik at vi andre får fred ;-)

  God onsdag videre!

  Hilsen mor med engasjement som kan gå i alle retninger ;-)

  SvarSlett
 7. Kjenner godt igjen alle "frøkener" ;0) og kordan de til stadighet dukker opp... Hi, hi
  Godt å komme i normal gjenge igjen.

  Klem ib

  SvarSlett
 8. Jeg forstår godt at du er frøken Fres. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsene sine, og jeg tror at jeg en gang kommer til å være klassekontakt både en og to ganger. Likevel - du har gjennomført. Gratulerer. Du er ferdig for denne gang, og kan sette føttene høyt og roe ned både frøken Frykt og frøken Fres. Du kan være stolt av deg selv! Ja, faktisk akkurat det.

  Kos deg med Netflix og vampyrer. Det er det minste du har fortjent. :-)

  SvarSlett
 9. Du er fin du!
  Sløvt av andre foreldre å ikke engasjere seg.
  Her prøver vi å engasjere oss så godt det lar seg gjøre, men når sant skal sies har vi flyttet inn i Dugnadshelvete!
  Det dumper inn lapper i postkassen og telefoner om dugnader til støtt og stadig, og det er arrangement som ikke har noe med barna å gjøre.
  Messer, hundeutstilling, kaninutstilling, kranbilmesse, bobilmesse, ja gudene vet hva de ikke har her på bygda!
  Betaler gladelig mer i kontigent til idrettslaget for å slippe å stille opp på dugnad annenhver måned.

  Men når det gjelder arrangement som har med barna å gjøre...ja, da skal man stille opp synes jeg!

  SvarSlett
 10. Done with that! NEXT! hehehe...  Jeg ha en give-away i blogen min, vil du være med?

  Klem,
  Vicky

  SvarSlett
 11. Herlig skrevet, både dette og det forrige innlegget. Ha, ha, kjenner meg så alt for godt igjen.

  Fin uke videre til deg. :o)

  AW

  SvarSlett
 12. Been there, done that Eli!!
  Har innsett at slik er det bare....men det betyr ikkje at eg aaaldri hisser meg opp på manglande engasjement eller oppmøte!!!! Eg er klubbrådgjevar i den lokale 4h klubben og har vore med i 4 år nå. Til helga skal me ha haustfest og det er liksom finalen i løp av heile året. Er glad når denne helga er overstått! Eg går også ut av oppdraget mitt nå i desember- og DET skal bli godt det! Men det har vore veldig kjekt å vera saman med ungane og læra dei å kjenna, kjekt når dei smiler og er på hels meg meg, kjekt å vite kven ungane mine omgås med, det er jo bonusen med å engasjera seg! Men det har kosta rett og slett fordi eg nok er litt (!) for opptatt av at alt skal vera godt organisert..det kan vera ein god eigenskap- men det kan også ta litt overhand! Balanse er ofte litt vanskeleg for meg - som enten gir alt eller ingenting!
  Skal rektigt pusta ut etterpå og eg lever i den trua at då kjem eg jo til å få såååå mykje betre tid...eh?...eller?

  Som du forstår så blir det ikkje mykje tid til å nyte stillheten i huset nå når pappa, 11 og 13 åringen er i London. Eg og 6 åringen min skal holde fortet. Bortsett fra at han skal til mormor og morfar deler av helga sidan eg vert opptatt med festen. 13 åringen skulle jo vore med på festen, han skulle til og med leia den....heilt til det (for ikkje så lenge sidan) gjekk opp for meg at dei skulle reisa same helga som festen er! Ja ja, går fint sjølv om. Måtte bli denne helga pga Mch vs Chelsea! Intern "familiestrid" dette ser du! Men mor held seg nøytral og har særdeles lite kunnskaper om fotball...men litt shopping er jo aldri feil!! Blir med neste gang, men då skal me til Barcelona seier 6 åringen som må vera heime denne gongen!!
  Ønsker deg ein flott torsdag og ei fin helg Eli, klem Kjersti


  SvarSlett
 13. Ohoj, dette kunne jeg pratet om i timesvis! Har irritert meg mang en gang, og faktisk blitt mer forundret enn irritert også. Du e goe, Eli!! Godt jobba for ungene :-))
  Klem

  SvarSlett
 14. Som alltid skriver du med snert og teft - jeg digger måten du formulerer deg på. Og ja, jeg kan nikke og si jeg kjenner meg igjen. Nå håper jeg du kan trekke pusten dypt, være fornøyd med innsatsen og unne deg noen gode pusterom - bare for deg. Senk skuldrene og hvile deg :) sender en god klem til deg

  SvarSlett
 15. Du vant på min giwe away :) YEAY!

  Tar med premien din i kofferten min, så sees vi lørdag :)
  klem

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!