tirsdag 1. mai 2012

Og alle sokkar deler seg...
Kva er det med sokkar? Kvifor må dei alltid vera så fordømt kranglete? Hos oss verkar det som om alle sokkane er uvenner. Så snart dei har sjansen så skiller dei lag. Er dei klar over kor ekstremt irriterande dette er for den som er sokke-ansvarlig-i-heimen?


Hos Familien Fryd er det "ho sjølvaste" som er ansvarlig for sokkane. It sucks! (Eller socks kanskje...) Herr Fryd har 396 svarte sokkar, dvs at i teorien skal det vera 198 par svarte sokkar, alle med ein ør-liten design forskjell. Er det så himla vanskelig å kjøpa like, eller? Sidan det å para sokkar er noko av det minst kjekke Frøken Fryd gjer, så hoper det seg fort opp. Så det blir type skippertak, kvar.enda.gong.

Så var det Fryd Brødrene da... Dei likar best kvite tennis sokkar, av merke Nike, Adidas, Umbro og Puma. I tillegg så har me fotball strømpene... svarte og raude, sjølvsagt i ulike merker, men desse skal eg ikkje ta opp i dag. Forøvrig mistenker eg Fryd Brødrene for å gå til og frå skulen uten sko, berre for at desse kvite tennissokkane skal verta så ekstremt skitne som berre mulig. Skiten kjem i alle fall ikkje frå vårt hus, for her er det gnistrande reint til ei kvar tid. Dette veit alle som kjenner oss... not...


Dei omtalte tennis-sokkane er i alle fall uvenner. Når me har vaska (eventuelt-kokt-så-dei-skal-få-eit-hint-av-kvitt-i-alt-det-grå-svarte-under) dei kvite sokkane så kjem det alltid ein stk. Adidas, ein stk. Umbro, ein stk. Nike og ein stk. Puma ut av maskinen, alle i forskjellige størrelsar alt etter kva for ein bror dei tener. Her må nok Frøken Fryd gå inn med stål hånd og kreva at me held oss til eitt merke og ein størrelse, thank-you-very-much! Då skal dei få seg ei utfordring, moahahahahahaaa. Og minste Fryd'en kan gå med knesokkar, med hælen midt på dei tynne leggene sine... Då skal eg para med friskt mot og gje bengen i om dei kom frå samme par, eller far.

Frøkna sjølv er kanskje den som er den aller største syndaren når det gjeld å kjøpa ulike sokkepar, faktisk. Det var ein litt brutal oppdagelse. Men ho har prikkete, stripete, einsfarga, to farga og til og med tre farga sokkar. Ingen av dei er særlig samarbeidsvillige. Frøkna har ein liten teori om ein konspirasjon, ein konspirasjon mellom den hekkans vaskemaskinen og sokkane. Og gjerne dynetrekk og sokkane også. Når eg endelige har slept taket i å gjenforena eit par, og hiv den stakkaren som ligg aleine i korga så kan du ta-deg-i-hekken på at då dukker rømlingen opp i hjørnet av eit dynetrekk. Hånflirer og løfter avtrykket av den midterste tåa i fleisen på Frøken Fryd; "Got yah again, socker!" Og som den sarte, uskuldige lille blomsten eg er så mister eg pusten av slik frekkhet. Makan altså...


Men eg gir meg ikkje. Eg står på, parar sokkar og tar sokke-fornærmingane med stoisk ro, som den tålmodige dama eg er. Som ein bauta. Blir aldri sint. Blir aldri stressa. Brukar aldri ufine ord. That's me! Eller ikkje... Håper at dette sokke-raseriet mitt ikkje skremmer vekk nye lesarar, eg har med stor glede merka meg at det kikkar innom nye profilar, og då blir eg så glad :-) Så glad at eg med letthet hever meg over sokkar som deler seg. Velkommen skal dåke vera!

Er det kun Fryd Familien som har problem med sokke deling, eller?

24 kommentarer:

 1. Hehe festlig skrevet:)det er merkelig da dere men ein skulle tru vaskemaskiner med hensikt sluker sokker og spyr ut den eine enslige,veit ikkje kor mange eg har hive som ikkje har hatt ein partner,men det er visst likt hos alle det med forsvunne sokker:)

  Ein fine mai dag til deg!

  SvarSlett
 2. Hihi, nei du er nok ikkje aleine om å ha spkke-paringsproblem :)

  Men då eg budde på internatskule, fann vi ut at vi rett og slett dreit i problemet og gjekk med ulike sokker :) Om det var ein stripete og ein prikketevar ikkje så nøye. Og eg har visst ikkje heilt klart å sleppe tendensen. I alle fall ikkje dei dagane eg ser i kryss når eg skal på jobb på morgonen ;)

  Men stå på kjære du!

  Klem

  SvarSlett
 3. hehehe, kjenner meg igjen ja! Forferdelig det der. Og ikke bare forsvinner det sokker her i hus, nå om dagen går det hull i alle også (til minstemann ihvertfall). Han er mer ute uten sko enn med - og det går utover sokkene. Så her kastes det noen sokker i uka. i tillegg til de som forsvinner.... Fortsatt fin dag - helst uten sokker:-)

  SvarSlett
 4. Du er ikke alene om sokke problemene...he he...her forsvinner dem...Og plutselig har jeg bare en grønn og en blå sokk..he he....

  Ta en titt på bloggen min...og se etter en Giveaway:
  http://brittklundli.blogspot.com/2012/04/giveaway-hos-britt.html
  Håper du stikker nesen innom...

  Ha en fin kveld..

  Britt.

  SvarSlett
 5. Hahaha, eg må le. Du skrive bare så bra! Eg kjenne meg såååå godt igjen! Nå har eg nettopp kjypt ein haug med like strømper te meg og jentene, men tror du ikkje eg hadde glømt å rydda vekk de gamle skikkeligt? Så nå e H... igang igjen. Husbondens strømper har eg slutta å pare. De går i ein skuff i nærheten av vaskerom/tv, så får an sitta der å potla med jevne mellomrom. Ein gang i tidå hadde me strømpeparekonkurranse ein gang i ugå. Då blei der strødd hondreogørten enslige udøve golvet, og så va det "Kem får flest par ila fem minutter...". Jentene fikk visst litt penger og. Nei, det der sokketrollet finns nok i de fleste hjem, men hos någen e det definitivt større enn hos andre!

  SvarSlett
 6. Haha, herlig beretning om de forsvunnede sokke-monstrene!! :-)
  Hvis det kan trøstes så er det like-ens her i heimen og!! Lenge leve sokkemysteriet,tror aldri det vil løses!! :-)
  Fiiin sokke-sorterings-kveld til deg,klm ingrid l

  SvarSlett
 7. Et velkjent problem :-)
  Ha en flott kveld!!
  Klem

  SvarSlett
 8. Å ja, kjenner meg så igjen i sokkeproblematikken. Det er så utrolig kjedelig, derfor blir det alltid skippertak her også.
  Akkurat som det ikke er nok klær utenom som skal vaskes, tørkes og brettes og for å ikke glemme legges på plass;-)
  Ja ja det er vel slik det er, men av og til er det bare helt pyton.
  Lykke til på den nye jobben i morgen, håper du har fått lest litt HMS

  Ønsker deg en flott onsdag

  Klem

  SvarSlett
 9. ørk..sokkeparing er det KJEDELIGSTE JEG VET I HEEEEELE VERDEN!

  SvarSlett
 10. NOPE, det er det ikke. Vi sliter (les jeg) med samme problemet her i heimen. Og når 3 stk av husstanden bruker samme type sokker og str, men ulike merker, da blir det forvirring ja. Har faktisk vurdert om jeg må begynne å merke sokkene til min kjære og de 2 eldste avleggerene, slik som jeg gjør med minsten og vesla sine. Men har rett og slett ikke orket jobben.

  Så resultatet er en stor kurv på vaskerommet med sokker som ikke har make.....

  En strålende våruke ønskes deg, klem.

  SvarSlett
 11. Nei!!!!! dere er ikke alene, og jeg deler all di frustrasjon:-)

  Takk for en fantastisk dag til Ølen, jeg koste meg noe veldig, du er så skjønn.
  Oikke mist skriver du fantastisk, jeg humrer og ler her for meg selv sent en 1.mai kveld.

  Klem fra Annfrid

  SvarSlett
 12. Herlig, du klarer å skrive så levende om selv den traurigste huslige syssel, hihi! Her i huset tror jeg kanskje vi er over gjennomsnittet likestilte på det meste, ja mannen krever jo nærmest å få lage middagen daglig, siden han tydeligvis synes at den smaker best da ;) Men klesvasken er mitt domene. Etter noen episoder med blanding av farger og finvask på 60 grader, biter jeg i det sure eplet og gjør alt sjøl. Hater sammenlegging av klær og spesielt sokker! Mannen må som oftest legge sammen sine egne :) Heldigvis er ikke sokkene til ungene et komplisert prosjekt ennå, store deler av året går de f.eks i strømpebukser. Men nei, jeg er ingen "natural born housewife" ;) Ha en super onsdag i morgen, her blir det køyen nå. Nattaklem

  SvarSlett
 13. Nej du er aldeles ikke alene. Sokkeproblemet er universelt. Jeg vil måske endda gå så vidt at sige, at det er en sokke-sammensværgelse ;o)

  Tak for et fantastisk dejlig, humoristisk og velskrevet indlæg, der virkelig fik smilet frem!!

  SvarSlett
 14. Hahahaha.... Fantastisk morsomt å lese :)

  Nei, du er ikke alene! Hos oss har vi samme problem.
  Vi er nemelig 2 voksne og 4 barn i hus. DET er mange sokker det!
  Godt det er snart sommer og barfottid!
  Ha en flott dag :)

  Hilsen Camilla

  SvarSlett
 15. Hehe... du er bare fin!!!
  Jeg sorterer sokker og prøver å ikke irritere meg - det er den kjedeligste jobben ever!! Og jeg blir like overraska hver gang jeg finner bortkomne sokker i dynetrekka - jeg lærer bare aldri!!!
  Kanskje du skulle skrive et avviksskjema i heimen vedr. bortkomne sokker... HMS i real life!!!
  klem Heidi :)

  SvarSlett
 16. He, he, sånn er det her i heimen også!! Klem Kjersti

  SvarSlett
 17. Hehehe ;) nei! De er ikkje aleina i sokkefrustrasjonen! Eit evigvarande problem, og eg kjenner spesielt godt at dei maaaaange svarte NESTEN like sokkane til min bedre halvdel ;)

  Herlig kvardagsskildring, Eli :)

  Ja, eg hadde ein super 1. mai med håvet nedi eit bed :D min favorittstad å vera er hagen, så eg nyt tida! :) Heilt sant som du seier :)

  klem :)

  SvarSlett
 18. hehehe kjenner meg virkelig igjen i dette "sokke problemet" ;) lykke til vidare med alle sokkane :) Klem janne :)

  SvarSlett
 19. Hihi... har noen enarma banditter hjemme hos meg også som ikke finner sin part:) Herlig lesning:)

  Å, det så bare så kjekt ut på bloggtreffet deres! Gøy å se bilder og lese om det. Skulle så veldig gjerne vært med. Neste gang...

  Ønsker deg en god maidag
  Klem Tonje

  SvarSlett
 20. *Ler*

  Et problem jeg selv har fundert over mer enn en gang! Har en diger korg på vaskerommet, som gjennomgås med jevne mellomrom i håpe om å finne noen som matcher hverandre. Med varierende resultat... synes alltid den er like full når jeg bærer den ut igjen :P

  Nyt de flotte dagene vi har!

  Stor klem :)

  SvarSlett
 21. *LER * så jeg griner... Hihi!
  Så herlig innlegg.

  Mannen i huset er sokkeansvarlig og du har sett mine sokker, det er alltid hello kitty sokker og de er enkle og matche :)

  Ønsker deg en fin kveld videre, her har vi grillet hamburger og vært ute i skogen og sett etter blåveis :)
  klemklem

  SvarSlett
 22. Ja, slik er det her også. Og jeg har til og med skrevet blogginnlegg om det. ;-)

  Det er helt utrolig som de sokkene holder på med tullet sitt!

  SvarSlett
 23. herrrli!!! storkoser meg med å lese og flire meg gjennom innleggene dine :)

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!