søndag 22. januar 2012

Vinter og vår

No har eg latt meg inspirera i mange veker av dei flinke bloggerane som har tatt inn våren i huset alt. Eg elsker løkplanter, egentlig synest eg at dei er finast før dei blømer. Og eg elsker når den tida kjem at dei er i blomsterbutikkane.


Men, eg må altså ha litt vinter enno. Eg er veldig glad i lerkekvistar, eg hadde faktisk ein heil "bukett" med lerkekvistar i ein vase heilt til no over jul, altså heilt i frå forrige jul. Dei er så dekorative, og får du tak i nokre med litt mose på så er det jo berre e.l.s.k.!!!

Eg har vore på fotokurs, eg og det bitte lille Fuji lommekameraet som Familien Fryd har i saman. Eg var den einaste som ikkje hadde speilrefleks kamera. Når eg kom heim til Herr Fryd så hadde eg lyst å seia at: "ALLE dei andre hadde sånne fancy kamera!!!" med sure fjes og sutrestemma , men så kom eg på at eg snart er 38 år, så eg lot det være. Heldigvis.

Men på fotokurset så var det ikkje berre prat om dei ymse innstillingane på kameraet, eller alle dei kule knappane og kva dei kan. Det var helst mange gode tips som er heilt gratis, eller som ikkje kostar meir enn ein rull med aluminumspapir eller matpapir for eksempel. Og så var det litt om å sjå motivet, luft, positive linjer og negative linjer. Og så fekk me leksa...


Så no har eg knipsa og knipsa og knipsa, og så får me sjå kva som får vera med. Me kunne velga mellom tre oppgåver. Uansett så er eg blitt inspirert og utfordra til å finna litt meir utav kva det bittelille Fuji lommekameraet vårt faktisk kan gjera heller enn å ha tapt på forhånd på grunn av eventuelle begrensningar.

ein ha super dupert kamera for å ta fine bilder?
14 kommentarer:

 1. Eg synes også at løkane er finast før dei blomstrar! :) Grønne og lekre stilikar gir eit hint om kva våren har å by på!

  Ein må nok ikkje ha speilreflekskamera for å ta fine bilder, men etter at eg fikk det i hus for nokre år sidan, så har eg ikkje brukt kompaktkameraet mitt ein einaste gong :p synes nesten litt synd på det der det ligg å støvar ner... Det er mykje lettare og kjekkare å ta fine bilder med speilrefleks :)

  Men synes du tar skikkelig fine bilder med ditt fujikamera :)

  Ønsker deg ein fin søndag!
  Her strålar sola, så eg skal ut på tur så snart eg klarer å legge frå meg pcen ;)

  Klem Helene

  SvarSlett
 2. Hihihi :) favoritt-Eli! :) <3 Du er god og snill! Her sleng da i veg -i opp og nedover-bakkar. Liten bloggelyst nett no. Men at du har vore på fotokurs med det søte, vesle kameraet ditt gir mykje livslyst og bloggelyst til meg og MITT vesle, gamle kompaktkamera! ;) hurraaaa! :) hihi. Eg ler meg skakk av dei små anekdotene dine, Eli ;) ser deg for meg komma molefonken inn i stova etter kurset, for så å ta deg i det, hahah ;) been there, done that. Ja, alle mine slim og fatpants are tight - så no ska eg ut og gå. Ellers må eg spola øve heile bikinisesongen ;) men... eg e (litt) glad for da om, eg og ;)

  stor klem frå Lina

  SvarSlett
 3. ps! takk for gode ord om Siri Nilsen ;) love her! Ja, stemma er unik! Fantastisk.

  Og eg elskar løkplanten din! kva type er det? Dei er lekre når dei står slik, einig! Og lerkekvistane dominerer her og. Fin blanding av vinter og vår, som eg sku sagt da sjøl ;)

  suss og klem

  SvarSlett
 4. Nei, ikke noe vær her... her er det snå og je gliker det!! Blir så skuffa når man venter på våren, det tar for lang tid! *S*

  Ha en fin søndag!
  klem

  SvarSlett
 5. Sånne stilleben treng ein absolutt ikkje speilrefleks til, så lenge ein har eit bra kompaktkamera.
  Ungar derimot....er jo i farten heile tida og langt utav bildet før kamera tek bilete. Dette er iallefall mi erfaring. Fotokurs høyrtes kjekt ut !

  SvarSlett
 6. Vi får bruke det kameraet vi har når vi har noe på hjertet!! Min erfaring er at både du og jeg klarer oss utmerket godt med et lommekamera!! Men lysten til å prøve ut et speilrefleks er stor!! Kjøper meg et nå snart - veldig spent!!
  Jeg sitter her fortsatt med min vonde fot :(
  De andre har reist til snøen for å finne noen fine rennebakker!!
  Fineste søndagen ønsker jeg deg!!!
  Klem Heidi :)

  SvarSlett
 7. eg syns du klarer deg VELDIG bra med ditt lille kamera! Treng ikkje vere fancy for å få ting fint! kar aldri tenkt på at du ikkje har speilrefleks!
  Gleder meg veldig til å se kva du har fått ut av leksa vår!

  Her prøves og feiles det, brukes alt mulig for å få støtte til kamera, da stativet sår igjen i Sverige(!)..

  Kos deg med gylne snitt, negative og positive linjer, og det flotte veret vi har i dag!!


  Klem

  SvarSlett
 8. Flink du er! Øvelse gjør mester uansett, det gjelder vel i de aller fleste sammenhenger her i livet :) Veldig mange små, enkle kamera er så gode i dag at man kan få til fine bilder. Uansett om man har enkelt eller avansert utstyr, så tror jeg de fleste synes at utfordringen i denne årstiden er at det er få timer med dagslys per dag. Leste på Anna Malin sin blogg at hun alltid bruker bare naturlig lys, dvs ikke blitz. (Hvis ikke hun har begynt med det nylig da). Ha en fortsatt super søndag! :) Klemmer

  SvarSlett
 9. Som vanlig skriver du herlig, ler litt når jeg leser om da du kom hjem fra fotokurs:)
  Synes de er finest før de blomstrer disse løkplantene jeg og, men kommer til å vente litt til med å kjøpe.
  Lerkekvister har jeg fortsatt og, når jeg endelig fant et sted til å plukke de nå i desember kan de ikke slippe unna helt ennå.

  Nydelige bilder du har tatt.

  Ha en flott søndag!
  - AC

  SvarSlett
 10. Snart 38?
  Så ung...herlighet! og så flink!
  Digitale kamera funker sikkert greit på stille objekter og i godt dagslys?!

  Sikkert digg med fotokurs.
  ihvertfall for sånne som ikke leser bruksanvisninger.
  Sånne som meg.. For eksempel.

  men heii,siste innlegget mitt er tilegnet deg, kjære. Enjoy.

  SvarSlett
 11. Fin fine bilder, og deilig med snev av vår :) Ønsker deg en fiiin uke! Klem

  SvarSlett
 12. Syns det er heilt konge at du knipser så fine bilder med et Fuji lommekamera! Kos deg ikveld! OG TUSEN TAKK (igjen) for FB tipset. MacMatre la meg til. Så god du er som er med og administrerer! Må få det med meg =)

  SvarSlett
 13. Jeg syns du tar nydelige bilder med kompaktkameraet ditt. :) Keep up the good work!! :) Jeg har selv også bare kompaktkamera, må innrømme at jeg savner den fade out bakgrunn effekten som et speilreflekskamera gir.

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!