mandag 17. juni 2013

Oppvask...
Fins det noko som er kjedligare enn å vaska opp?
Jada, i bøtter og lass...
Men seriøst, det å vaska opp er faktisk noko av det kjedligaste eg kan gjera innan kategorien "monkey work".
Når Herr Fryd og Frøken Fryd var unge yngre så hadde dei ikkje oppvaskmaskin.
Tradisjonen tro så voks haugen på oppvaskbenken jamnt og trutt, og begge to var like lite proaktive når det gjaldt denne utfordringa... Ei løysing på å bestemma kven som skulle ta oppvasken var å spela om det. Og spelet, ja det var tetris. Kven trur dåke vant? Igjen og igjen?Joda, det var sjølvsagt Herr Fryd. Kvar einaste gong...! Og kven beit på, igjen og igjen? 
Joda, det var sjølvsagt Frøken Fryd. Kvar einaste gong...! Ho prøvde til og med å redda seg inn att med "best av tre..." osv. Tja - det hadde jo null og niks å seia for utfallet. Og Herr Fryd sitt egle-glis gjekk mest rundt, men han måtte passa seg vel for å visa det til Frøken Fryd. Sjå for deg scenen der Herr Fryd har ein strak arm med handa plassert i panna på Frøken Fryd. Frøken Fryd freser og er olmande sint, og prøver med akkurat litt for korte armar å få tak i Herr Fryd. Eg trur kanskje det var der uttrykket "på ein armlengdes avstand" vart ein klisjè...Vel, no har Herr Fryd og Frøken Fryd heldigvis oppvaskmaskin. Så kampen om oppvasken - eller spelet om oppvasken - er ikkje så hissig lengre...

For ytterligare å gjera det lettare så har Frøken Fryd vore så heldig å motta denne lekre oppvaskkosten i frå Ib Laursen. Fin vaskefille og kjøkkenhandkle fekk me også. Dette var ein del av goodiebagen me fekk på Haugakos bloggtreffet arrangert av Fabelaktige Maia og MittSitt Karianne. Eg har mykje att å visa dåke, men tar det litt etter litt. Så får me spredd desse goodiebag innlegga ;-) Det vert jo fort mykje det samme som går att etter eit slikt treff.

Men no veit dåke bittelitt meir om korleis me løyser oppvaskproblematikken her heime hjå oss ;-)
Og når det skal seiast, eg likar mykje betre å ha denne oppvaskkosten framme enn den vanlige "plastic fantastic" kosten som me har hatt før. Og den vaskar MINST like bra. Tommel opp!!

For dei som lurer, JEPP, dette er eit sponsa innlegg!10 kommentarer:

 1. Tetris faktisk! Hahaha, satt og venta på stein-saks-papir liksom :) E d rart d e krig i verden liksom? Hihihi.. Lenge leve oppvaskmaskina!
  Ha ei flott veke!

  Klem

  SvarSlett
 2. Takk gud for oppvaskmaskin, tørr ikke tenke på hvordan humøret til mor i hus hadde vært her om vi ikke hadde hatt en;-)) Nå er bare problemet å få ting fra kjøkkenbenken inn i oppvaskmaskinen ha ha. Det går nemlig ikke av seg selv...
  Ønsker deg flotte junidager Eli, og det var forresten en flott oppvaskkost, vaskefille og kjøkkenhåndkle dere fikk.

  Klemmer herfra

  SvarSlett
 3. Jammen godt me har oppvaskemaskin,Hihi for ellers så hadde eg levd med papp trur eg:)så fine ting me fekk og glede meg til eg kan begynne å pakke opp slike ting:)

  Bedre seint enn aldri,sendte pakken idag men når eg kom på postkontoret så hadde eg gløymt å pakka den inn og kortet låg heima,hehe men då veit du at det er fra meg det som ligger i konvolutten:)

  Fine kveld til deg Eli!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Om det blir mykje frå bloggtreffa, klarar i alle fall du å gjere di heilt eiga greie for å vise oss, som desverre ikkje var der, kva dykk har fått av fine ting!:) fin oppvaskkost, og endå finare ord, om noko så kjedeleg som oppvask;) eg humrar godt her eg sit:)
  nyt dagen!
  klem nina

  SvarSlett
 5. Papp er en fin ting om man ikke har oppvaskmaskin...
  Det har vi heldigvis hjemme, men på hytta derimot...
  Der er i tillegg benken så liten at det MÅ vaskes hver dag, helst flere ganger daglig. Uten innlagt vann... Jadda. Papp er fiiint, hihi ;)

  Kanskje en slik lekker sak kunne gjort vaskingen hyggeligere?
  For meg i alle fall..

  Ha en videre deilig dag!

  SvarSlett
 6. Jeg ønsker meg oppvaksmaskin! :-)
  Kirsti

  SvarSlett
 7. Hehe *ler*
  Godt vi har oppvaskmaskin i dag! Er redd jeg også hadde tapt i tetris og måtte ta oppvasken hver dag;)
  Fin oppvaskkost!
  Hørtes kjekt ut med Snehvit i helga. Har veldig lyst å se den teaterforestillingen jeg også;)

  Ønsker deg en god sommer
  Klem Tonje

  SvarSlett
 8. Hehe, tetris:-)
  Har ikkje testa ut min enda, men når eg vert frisk skal eg tilbringa mykje tid av resterande ferie på hytta. Der er det ikkje berre det at ein må vaska opp for hånd, ein må henta vatnet også;-) lykkesjarm:-)
  Ha ei fin jonsokafta:-)
  Gina

  SvarSlett
 9. Jeg ler! Såå herlig å komme inn hit og lese, du skriver så godt og jeg sitter alltid og fniser :)

  Setter så umåtelig pris på alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg. Jeg får dessverre ikke kommentert så ofte lenger, det er den tida vet du. Men jeg skal slutte å unnskylde meg, for nå skal jeg nyte tiden jeg har og oppdatere meg på dine sprell :)

  Fiin søndagskveld!
  klemklem
  -Maia

  SvarSlett
 10. Det sies at en oppvaskmaskin kan bidra til å fjerne mange av konfliktene i et parforhold, og tror jeg må si meg enig der. For tiden går det bare i oppvaskkost, og det er jeg som mer eller mindre må ta fatt på stabelen. Lengter etter oppvaskmaskin igjen!

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!