lørdag 31. august 2013

Gnistrande grønt!




På kjøkkenet vårt har me ei gardin av gnistrande grønne planter, eg elsker den gardina!
Ja, der står visst nokre kokebøker også. Dei vert ikkje brukt så ofte, eg likar ikkje å laga mat.
Hadde helst sett at den vart levert på døra, eller som på Galtvort at den berre kom på bordet på magisk vis når me har satt oss ved spisebordet. For å spisa mat, DET liker eg...




Likar du å laga mat?

Har du tips til ein blogg med lette oppskrifter som ikkje krever at ein må springa rundt for å finna mystiske ingredienser? Eller har du sjølv tips til gode oppskrifter som ikkje krever den store kokkekunskapen, og som aller helst ikkje tar så lang tid? Det er middagstips eg søker. Lim gjerne inn lenke til egen blogg dersom du har innlegg med kjekke middagstips :-)

Pretty please, with sugar on top!



13 kommentarer:

  1. Hei ...lag mat i ovn , ovnsbakt rett og slett så enkelt og Sunt :) poteter og grønnsaker , det ein likar/har ( evnt pasta/ris og grønnsaker ) så kan en bytte på og ha laks , torsk , kyllingfile osv som ein legger på toppen ! Vi lager noen ganger hvit/karry saus som vi heller over , eller tar litt kremost med smak eg syns passer til dagen kjøtt/fisk valg og rører ut med litt matfløyte og heller over , krydre godt :) vi bruker å gå i asiatiskbutikk og kjøpe sauser og krydder, er så masse som gir så masse god smak til enkle retter :) enkel mat som både eg sunn og god og så kan ein gjere andre ting mens den står i ovnen , kan og lages klar i formen så den berre er å slenge inn i ovnen når ein kommer hjem :)) lykke til !

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære anonym, dette var eit supert tips! Eg ser mange kombinasjonar her :) Pleier du å gratinera med ost oppå, eller?

      Tusen takk for tips!

      Slett
  2. Hei Eli! Jeg har verken grønne fingre eller gode kokkekunnskaper, men en favoritt hos meg er kyllingwraps! Superenkelt! (http://www.trettien.com/2013/05/kyllingwraps.html). Ha en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Cathrine :) Dette ser jo berre lekkert ut! Heilt klart eit tips eg tar med meg vidare.

      God helg!

      Slett
  3. Hei igjenn :) både og med ost , bare og prøve seg fram :) er utrolig lett og god middag , vi finner stadig på ny komb alt etter sesong :) eg hater å stå med 3-4 gryter og koke og styre så ovnsbakt er tingen :)

    SvarSlett
  4. Noe av det vi lager oftest er ting i ovnen, slik anonym beskriver.
    Laks på halve cherrytomater i form. Salt og pepper og hell 1 pk følte over.
    Has i ovn på 180 grader til det er klart.
    Poteter ved siden av. En klassiker hos oss, og kjempegodt!

    SvarSlett
  5. Fløte, ikke følte da ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nam nam, Manuela :) Eg følte at dette må bli bra ;-)

      Tusen takk for tipset!

      Slett
  6. Mye enkle greie middager hos meg... www.denforstelovetann.blogspot.com

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!

      For dei som les i kommentarfeltet her, sjekk ut www.denforstelovetann.blogspot.com til og med ei som ikkje likar å laga mat finn inspirasjon her :)

      Slett
  7. Ein favoritt hos meg, trur jammen eg ska laga et innlegg om det...får sjå, men det e ein kyllingform.
    Eg hate å lage middag...så her går det masse i Toro og anna tullball.
    Tilbake til kyllingen.
    Ta et glas mango chutney, to-tre teskeier med sambal olek, pisk ein boks med fløte og bland alt sammen. legg kylling i form og hell over blandinga. steik i ovnen til kyllingen er gjennomsteikt...hukse ikkje heilt kor lenge men ca 20-30 min. Det som er mest stress med denne oppskrifta er å handle ingrediensene...hehe men de har de på vanlig matbutikk. Serveres med ris og kanskje en salat med mango i. SUpergodt. Har tenkt å servere dette til neste besøk...for då føle eg meg ikkej så dårlig til å lage mat. hoho

    SvarSlett
  8. Jeg har noen enkle og gode oppskrifter, blant annet på blomkålsuppe som det jo er den perfekte tid for nå!
    http://iamturtledesign.blogspot.no/2012/11/superenkel-og-supergod-middag-pa-8.html
    og her finner du en oppskrift til som er perfekt i høst: http://iamturtledesign.blogspot.no/search/label/oppskrift
    (du kan bruke vanlig champignon i stedet for piggsopp. Og vanlig kjele i stedet for trykkoker, men da tar det lengre tid.)

    SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!