onsdag 5. desember 2012

Den vesle raude høna...

Det var ein gong ei lita raud høne, som budde i ei lita raud stove, i eit lite skogbryn.
Det var ikkje raudt. Skogbrynet altså...

Frøken Fryd kom på eventyret om den vesle høna, som budde i eit koselig lite hus i lag med ein gris, ei and og ein katt, og måtte gjera alt arbeidet sjølv. Grunnen til at dette eventyret kom inn i hovudet til Frøken Fryd i dag er at ho følte seg som den vesle høna. I kalenderen i dag var det baking av pepperkaker som var aktivitet. Og engasjementet blandt resten av familien var enormt!
Not...

Så akkurat som med julamennene (kvite kakemenn) vart Frøken Fryd ståande med kjevlet sjølv.

Om nokon lurer på kvifor magen til Frøken Fryd er så stor, og rompedasken likeså, så er det fordi Frøken Fryd rett og slett måtte spisa opp alle julamennene og pepperkakene sjølv.

Så sånn gjekk det...

Får du hjelp av dine familiemedlemmer til julebaksten?
 

9 kommentarer:

 1. Ho ho!! Du må bare eta kakene langsamt og la grisen, anda og katten sikla etter kakene mens du nyyyt dei og uttrykker stor begeistring over god bakerkunst ☺
  Min erfaring er at slike aktivitetar i aller høgaste grad bør leggast til dagar kor det er stor sannsynlighet for at avkommet kjedar seg!!!
  Då er dei med i varierande grad, frå 10 minutt inntil ein halv time. Men, kjekt så lenge det varer...og ein ting til: lag liten deig!!

  Kos deg med pepperkakene, klem Kjersti

  SvarSlett
 2. Hahaha :) Trur vi er ganske lik vi 2.....sånn i kroppen ;) Kansje eg skal hoppe over julekaker i år ;)
  Ha ein super onsdag!! psst: kva kake skal bakast i dag? ;)»
  Nina

  SvarSlett
 3. hehe herlig;) akkorat derfor eg isje vil laga sånnein "aktivitetskalender", kjenne at aktivitetane må m ta innimellom, når m vil;)

  SvarSlett
 4. Å, takk skal du ha for dette innlegget!! Digger ærligheten din - og du får ALLTID smilet frem hos meg. Du er så bra! Og jeg bare nikker gjengkjennende og sier (dessverre) VELKOMMEN i klubben! I dag f-eks er det bakedag her hos oss. Barna (som nå ligger og hviler, stappfulle i magen av all deigen og snadderet) klarte å henge med i et kvarter tror jeg...resten måtte jeg selvsagt gjøre selv ;) jadda. Du er ikke alene. Gjorde det godt? håper det. Iallefall gjorde ditt innlegg godt for meg ;) klem klem og nyt dagene, til tross...

  SvarSlett
 5. Gratulerer, du har vunnet et sett med sengetøy i min Bada Boom giveaway! :) Hvis du sender meg fullt navn, adresse og mailadr til mykeminutter@hotmail.com, så skal jeg videreformidle info til Bada Boom :) Ha en super torsdag! Klemmer

  SvarSlett
 6. Her om dagen var jeg å handlet masse pynt, snop og pepperkakehus (jada, ferdigkjøpt, hehe).
  Min datter skulle pynte...hun ble ferdig med en vegg, så var det bråstopp! Nå ligger alle delene fremme på tredje dagen...:)
  Min samboer og jeg lager brente mandler, marsipan og konfekt sammen, det er iallefall koselig (og ja, vi spiser masse underveis)
  Nyt førjulstiden, uten oss engasjerte mamma`er hadde det ikke blitt mye jul:))
  God klem fra Agnete

  SvarSlett
 7. Jeg inviterte den muslimske familien på julebaking jeg.
  Og det var koselig det! Og mammaen i familien likte å få se hvordan norske tradisjoner er! :-)
  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 8. Kjempeflotte stjerner!!
  Her i huset har jeg en mega super duper 4 åring som elsker å bake. Hun trykket ut halv annen boks med pepperkaker i dag helt alene - måtte jo være Hello Kitty;-)) Pappaen i huset er faktisk også flink til å være med når det gjelder julebaking vel å merke. Pepperkakehuset ligger nå til tørk, så får vi se om det blir bygging i morgen.
  Skal bli kjekt å treffe deg i morgen på bloggtreffet!
  Klem

  SvarSlett
 9. Nydelige stjerner/snøfnugg:)
  Tihi...selve bakingen er det vel så som så med...
  smakingen derimot er stor stas!
  heldigvis baker jeg gjerne jeg:)

  ønsker deg en fin dag:)
  klem

  SvarSlett

Tusen takk for helsing, det gjer meg glad!